Jajka faszerowane z majonezem

kontakt_1
Jajka faszerowane z majonezem

0

3.5 / 2

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

8 szt. jaja l

1 pęcz. koperek

2 łyżka masło

4 łyżka majonez

1 szczyp. sól, pieprz

1 l sok tymbark 100% pomarańcza

Przygotowanie


1

Jajka ugotuj na twardo. Przekrój na połówki, wyjmij żółtka.

2

Koperek posiekaj drobno, wymieszaj z żółtkami jajek i masłem. Dopraw solą i pieprzem. Nałóż do białek jajek, na wierzch dodaj małą łyżeczkę majonezu.

3

Podawaj z sokiem Tymbark.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

505

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

26

gram

Tłuszcze

36

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły