Jajka faszerowane z majonezem
kontakt_1
Wartości odżywcze na porcję
Energia
505
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.5 / 2
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
8 szt. jaja l
1 pęcz. koperek
2 łyżka masło
4 łyżka majonez
1 szczyp. sól, pieprz
1 l sok tymbark 100% pomarańcza
Przygotowanie
Jajka ugotuj na twardo. Przekrój na połówki, wyjmij żółtka.
Koperek posiekaj drobno, wymieszaj z żółtkami jajek i masłem. Dopraw solą i pieprzem. Nałóż do białek jajek, na wierzch dodaj małą łyżeczkę majonezu.
Podawaj z sokiem Tymbark.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
505
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.