0

Składniki

6 Sztuk
jajka
1 Łyżka
majonez
2 Łyżki
Jogurt grecki
8 Sztuk
bekon plastry
1 Opakowanie
Żurawina łowicz
1 Szczypta
Pieprz czerwony
1 Pęczek
Świeży tymianek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Plastry bekonu smażymy na patelni do naleśników na chrupiące chipsy. Podczas smażenia plastry często przewracamy z jednej strony na drugą, pilnując, aby bekon się nie przypalił. Przekładamy chipsy na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
  2. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy pod zimną wodą, obieramy ze skorupek.
  3. Kroimy w poprzek na pół, pamiętając o tym, aby odciąć od dołu czubki jajek (jajka będą wówczas stabilnie stały). Bardzo delikatnie wyjmujemy żółtka i przecieramy je przez małe sitko.
  4. Do żółtek dodajemy majonez, jogurt, musztardę. Mieszamy wszystko dokładnie na gładki krem.
  5. Białka jajka myjemy i suszymy. Wypełniamy białka jajek kremem z żółtek, np. przy pomocy rękawa cukierniczego.
  6. Dekorujemy czerwonym pieprzem, pełną owoców żurawiną Łowicz oraz chrupiącym chipsem bekonu.

Podobne przepisy

Jajka faszerowane z majonezem

Łatwy Do 40 min
Jajka faszerowane z majonezem

Dietetyczne omlety ze świeżymi warzywami, pieczarkami i ket...

Łatwy Do 40 min
Dietetyczne omlety ze świeżymi warzywami, pieczarkami i ket...

Jajka w koszulce na tostach

Łatwy Do 15 min
Jajka w koszulce na tostach

Owsiane mini omlety podwójnie figowe

Łatwy Do 40 min
Owsiane mini omlety podwójnie figowe

Owsiane pankejki z dżemem truskawkowym

Łatwy Do 40 min
Owsiane pankejki z dżemem truskawkowym

Pasztet z soczewicy

Średni Do 2 godz
Pasztet z soczewicy

Śniadaniowy mus z avocado i ażurowe naleśniki

Łatwy Do 1 godz
Śniadaniowy mus z avocado i ażurowe naleśniki

Suflet serowy z dżemem wiśniowym z płatkami róży

Średni Do 1 godz
Suflet serowy z dżemem wiśniowym z płatkami róży

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!