0

Składniki

6 Sztuk
jajka
1 Łyżka
majonez
2 Łyżki
Jogurt grecki
8 Sztuk
bekon plastry
1 Opakowanie
Żurawina łowicz
1 Szczypta
Pieprz czerwony
1 Pęczek
Świeży tymianek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Plastry bekonu smażymy na patelni do naleśników na chrupiące chipsy. Podczas smażenia plastry często przewracamy z jednej strony na drugą, pilnując, aby bekon się nie przypalił. Przekładamy chipsy na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
  2. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy pod zimną wodą, obieramy ze skorupek.
  3. Kroimy w poprzek na pół, pamiętając o tym, aby odciąć od dołu czubki jajek (jajka będą wówczas stabilnie stały). Bardzo delikatnie wyjmujemy żółtka i przecieramy je przez małe sitko.
  4. Do żółtek dodajemy majonez, jogurt, musztardę. Mieszamy wszystko dokładnie na gładki krem.
  5. Białka jajka myjemy i suszymy. Wypełniamy białka jajek kremem z żółtek, np. przy pomocy rękawa cukierniczego.
  6. Dekorujemy czerwonym pieprzem, pełną owoców żurawiną Łowicz oraz chrupiącym chipsem bekonu.

Podobne przepisy

Chlebek bananowy z żurawiną i dżemem brzoskwiniowym 100% z o...

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Chlebek bananowy z żurawiną i dżemem brzoskwiniowym 100% z owoców Extra Gładki

Jajka faszerowane z majonezem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jajka faszerowane z majonezem

JOGURT Z MUSLI I MANGO

Przepis
Łatwy Do 15 min
JOGURT Z MUSLI I MANGO

JOGURT Z PRAŻONYMI JABŁKAMI

Przepis
Łatwy Do 15 min
JOGURT Z PRAŻONYMI JABŁKAMI

Śniadaniowy mus z avocado i ażurowe naleśniki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Śniadaniowy mus z avocado i ażurowe naleśniki

Babeczki jajeczne z wędliną i warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babeczki jajeczne z wędliną i warzywami

BUŁECZKI DYNIOWE

Przepis
Średni Do 1,5 godz
BUŁECZKI DYNIOWE

Bułki z bakaliami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Bułki z bakaliami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!