Jajka faszerowane pieczarkami
uwielbiampl
Pyszna potrawa.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
70
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
3
5 / 1
Pyszna potrawa.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
100 g szynka z indyka
10 szt. jaja kurze całe
10 szt. pieczarki
2 szt. cebula
1 szt. szczypiorek
1 szt. sałata
2 łyżka majonez
Przygotowanie
Pieczarki przekrajamy na pół i dusimy z pokrojoną w półplasterki cebulą. Następnie przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa.
Ugotowane jajka przekrajamy na połówki, wyjmujemy z nich żółtka i mieszamy z wystudzonymi pieczarkami i cebulą.
Dodajemy drobniutko posiekana szynkę i szczypiorek.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gotową masą wypełniamy białka i ozdabiamy majonezem.
Potrawę podajemy na liściach sałaty.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
70
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.