Jajka faszerowane pieczarkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
uwielbiampl
![Jajka faszerowane pieczarkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974316766.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszna potrawa.
3
5 / 1
Pyszna potrawa.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
100 g szynka z indyka
10 szt. jaja kurze całe
10 szt. pieczarki
2 szt. cebula
1 szt. szczypiorek
1 szt. sałata
2 łyżka majonez
Przygotowanie
1
Pieczarki przekrajamy na pół i dusimy z pokrojoną w półplasterki cebulą. Następnie przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa.
2
Ugotowane jajka przekrajamy na połówki, wyjmujemy z nich żółtka i mieszamy z wystudzonymi pieczarkami i cebulą.
3
Dodajemy drobniutko posiekana szynkę i szczypiorek.
4
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5
Gotową masą wypełniamy białka i ozdabiamy majonezem.
6
Potrawę podajemy na liściach sałaty.