3

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
100 Gramów
Szynka z indyka
10 Sztuk
jaja kurze całe
10 Sztuk
pieczarki
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
szczypiorek
1 Sztuka
sałata
2 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pieczarki przekrajamy na pół i dusimy z pokrojoną w półplasterki cebulą. Następnie przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa.
  2. Ugotowane jajka przekrajamy na połówki, wyjmujemy z nich żółtka i mieszamy z wystudzonymi pieczarkami i cebulą.
  3. Dodajemy drobniutko posiekana szynkę i szczypiorek.
  4. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  5. Gotową masą wypełniamy białka i ozdabiamy majonezem.
  6. Potrawę podajemy na liściach sałaty.

Opis

Pyszna potrawa.

Podobne przepisy

Paszteciki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Smaczne i zdrowe warzywno-mięsne kanapki z ketchupem

Łatwy Do 40 min
Smaczne i zdrowe warzywno-mięsne kanapki z ketchupem

Karkówka do chleba

Średni Ponad 3 godz
Karkówka do chleba

Tatar wołowy z cebulką i ogórkiem kiszonym

Łatwy Do 40 min
Tatar wołowy z cebulką i ogórkiem kiszonym

Babeczki po męsku

Łatwy Do 40 min
Babeczki po męsku

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Pasta z pieczonej papryki i ricotty

Łatwy Do 40 min
Pasta z pieczonej papryki i ricotty

Podwójnie Kakaowe babeczki

Łatwy Do 1 godz
Podwójnie Kakaowe babeczki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!