Inspiracja Adobe Stock
3

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
100 Gramów
Szynka z indyka
10 Sztuk
jaja kurze całe
10 Sztuk
pieczarki
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
szczypiorek
1 Sztuka
sałata
2 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pieczarki przekrajamy na pół i dusimy z pokrojoną w półplasterki cebulą. Następnie przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa.
  2. Ugotowane jajka przekrajamy na połówki, wyjmujemy z nich żółtka i mieszamy z wystudzonymi pieczarkami i cebulą.
  3. Dodajemy drobniutko posiekana szynkę i szczypiorek.
  4. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  5. Gotową masą wypełniamy białka i ozdabiamy majonezem.
  6. Potrawę podajemy na liściach sałaty.

Opis

Pyszna potrawa.

Podobne przepisy

Pieczarki faszerowane kurczakiem i płatkami Lubella Miodokół...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczarki faszerowane kurczakiem i płatkami Lubella Miodokółkami

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Smaczne i zdrowe warzywno-mięsne kanapki z ketchupem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Smaczne i zdrowe warzywno-mięsne kanapki z ketchupem

Smażone pierożki ze świątecznym farszem

Przepis
Średni Do 3 godz
Smażone pierożki ze świątecznym farszem

Kruche tarteletki z nadzieniem jajeczno-krabowym i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche tarteletki z nadzieniem jajeczno-krabowym i chrzanem

Tatar wołowy z cebulką i ogórkiem kiszonym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tatar wołowy z cebulką i ogórkiem kiszonym

Karkówka do chleba

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Karkówka do chleba

Kulebiak z kapustą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kulebiak z kapustą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!