Jajka faszerowane pieczarkami

uwielbiampl
Jajka faszerowane pieczarkami

3

5 / 1

Pyszna potrawa.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

100 g szynka z indyka

10 szt. jaja kurze całe

10 szt. pieczarki

2 szt. cebula

1 szt. szczypiorek

1 szt. sałata

2 łyżka majonez

Przygotowanie


1

Pieczarki przekrajamy na pół i dusimy z pokrojoną w półplasterki cebulą. Następnie przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa.

2

Ugotowane jajka przekrajamy na połówki, wyjmujemy z nich żółtka i mieszamy z wystudzonymi pieczarkami i cebulą.

3

Dodajemy drobniutko posiekana szynkę i szczypiorek.

4

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

5

Gotową masą wypełniamy białka i ozdabiamy majonezem.

6

Potrawę podajemy na liściach sałaty.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

70

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły