0

Składniki

5 Sztuk
Jajek kurzych
3 Łyżki
ingridient
chrzan Krakus
3 Łyżki
majonez
1 Łyżeczka
musztarda
2 Szczypty
sól, pieprz
1 Sztuka
sałata
1 Szczypta
koperek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka ugotuj na twardo. Obierz i przekrój na pół.
  2. Ostrożnie wyjmij żółtka i odłóż do osobnej miseczki.
  3. Żółtka rozgnieć i wymieszaj z chrzanem, majonezem i musztardą.
  4. Powstałą pastę dopraw solą i pieprzem do smaku.
  5. Do przygotowanych połówek białek przełóż pastę np. za pomocą rękawa cukierniczego.
  6. Udekoruj wedle uznania np. koperkiem. Gotowe!

Opis

Faszerowane jajka to pyszna i prosta przystawka, która idealnie sprawdzi się podczas świątecznego śniadania.

Podobne przepisy

Smaczne i zdrowe warzywno-mięsne kanapki z ketchupem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Smaczne i zdrowe warzywno-mięsne kanapki z ketchupem

Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowalijkami

Jajka faszerowane pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane pieczarkami

Sałatka z kurczakiem, pomarańczą i płatkami Lubella Corn Fl...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z kurczakiem, pomarańczą i płatkami Lubella Corn Flakes

Tartinki z pastą z tuńczyka i ogórkami korniszonami

Przepis
Łatwy Do 15 min
Tartinki z pastą z tuńczyka i ogórkami korniszonami

Bataty ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Bataty ze szpinakiem

Chrupiące kulki serowe z ketchupem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Chrupiące kulki serowe z ketchupem

Domowe lekkie frytki belgijskie z ketchupem w ziołach

Przepis
Łatwy Do 40 min
Domowe lekkie frytki belgijskie z ketchupem w ziołach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!