0

Składniki

5 Sztuk
Jajek kurzych
3 Łyżki
ingridient
chrzan Krakus
3 Łyżki
majonez
1 Łyżeczka
musztarda
2 Szczypty
sól, pieprz
1 Sztuka
sałata
1 Szczypta
koperek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka ugotuj na twardo. Obierz i przekrój na pół.
  2. Ostrożnie wyjmij żółtka i odłóż do osobnej miseczki.
  3. Żółtka rozgnieć i wymieszaj z chrzanem, majonezem i musztardą.
  4. Powstałą pastę dopraw solą i pieprzem do smaku.
  5. Do przygotowanych połówek białek przełóż pastę np. za pomocą rękawa cukierniczego.
  6. Udekoruj wedle uznania np. koperkiem. Gotowe!

Opis

Faszerowane jajka to pyszna i prosta przystawka, która idealnie sprawdzi się podczas świątecznego śniadania.

Podobne przepisy

Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Średni Do 1,5 godz
Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Jajka faszerowane pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane pieczarkami

Tartinki z pastą z tuńczyka i ogórkami korniszonami

Łatwy Do 15 min
Tartinki z pastą z tuńczyka i ogórkami korniszonami

Kanapka z półgęskiem z ogórkami

Łatwy Do 40 min
Kanapka z półgęskiem z ogórkami

Łosoś w galarecie z warzywami

Średni Do 2 godz
Łosoś w galarecie z warzywami

Paszteciki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Serowe kuleczki w paluszkach i pistacjach

Łatwy Do 3 godz
Serowe kuleczki w paluszkach i pistacjach

Śledź ze śliwką

Łatwy Do 15 min
Śledź ze śliwką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!