Jajka faszerowane pastą chrzanową
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
ka_paulina
![Jajka faszerowane pastą chrzanową](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976381239.jpeg&w=3840&q=75)
Faszerowane jajka to pyszna i prosta przystawka, która idealnie sprawdzi się podczas świątecznego śniadania.
1
3.1 / 16
Faszerowane jajka to pyszna i prosta przystawka, która idealnie sprawdzi się podczas świątecznego śniadania.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
5 szt. jajek kurzych
3 łyżka chrzan krakus
3 łyżka majonez
1 łyżecz. musztarda
2 szczyp. sól, pieprz
1 szt. sałata
1 szczyp. koperek
Przygotowanie
1
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i przekrój na pół.
2
Ostrożnie wyjmij żółtka i odłóż do osobnej miseczki.
3
Żółtka rozgnieć i wymieszaj z chrzanem, majonezem i musztardą.
4
Powstałą pastę dopraw solą i pieprzem do smaku.
5
Do przygotowanych połówek białek przełóż pastę np. za pomocą rękawa cukierniczego.
6
Udekoruj wedle uznania np. koperkiem. Gotowe!