Jajka faszerowane na ostro
LucynaKonior
Doskonała przekąska dla smakoszy pikantniejszych smaków. Smaczne, szybkie i łatwe do przygotowania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
167
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Doskonała przekąska dla smakoszy pikantniejszych smaków. Smaczne, szybkie i łatwe do przygotowania.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. jaja l
1 łyżka chrzan krakus
2 łyżka bryndza
1 szczyp. ostra papryka w proszku
1 szczyp. sól
1 łyżecz. rzeżucha
Przygotowanie
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek.
Przeciąć je wzdłuż, na pół i wyjąć żółtka.
Żółtka rozgnieść widelcem. Dodać, bryndzę, chrzan, szczyptę ostrej papryki i wszystko razem dokładnie wymieszać. W razie potrzeby doprawić do smaku solą. Należy wziąć pod uwagę, że bryndza jest słona.
Napełnić jajka farszem. Można nakładać małą łyżeczką lub szprycą z końcówką gwiazdki i wyciskać rozetki. Udekorować posiekaną rzeżuchą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
167
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.