Jajka faszerowane na ostro

LucynaKonior
Jajka faszerowane na ostro

0

0 / 0

Doskonała przekąska dla smakoszy pikantniejszych smaków. Smaczne, szybkie i łatwe do przygotowania.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. jaja l

1 łyżka chrzan krakus

2 łyżka bryndza

1 szczyp. ostra papryka w proszku

1 szczyp. sól

1 łyżecz. rzeżucha

Przygotowanie


1

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek.

2

Przeciąć je wzdłuż, na pół i wyjąć żółtka.

3

Żółtka rozgnieść widelcem. Dodać, bryndzę, chrzan, szczyptę ostrej papryki i wszystko razem dokładnie wymieszać. W razie potrzeby doprawić do smaku solą. Należy wziąć pod uwagę, że bryndza jest słona.

4

Napełnić jajka farszem. Można nakładać małą łyżeczką lub szprycą z końcówką gwiazdki i wyciskać rozetki. Udekorować posiekaną rzeżuchą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

167

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły