Jajka faszerowane „na czerwono”
maspexdigital
Jajka faszerowane pysznym tuńczykiem, podkręcone pomidorowym smakiem. Są pyszne i bardzo wyraziste w smaku, idealne dla fanów ryb. Na świątecznym stole będą prezentowały się znakomicie!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
137
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Jajka faszerowane pysznym tuńczykiem, podkręcone pomidorowym smakiem. Są pyszne i bardzo wyraziste w smaku, idealne dla fanów ryb. Na świątecznym stole będą prezentowały się znakomicie!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
100 g koncentrat pomidorowy łowicz
1 puszka tuńczyk w sosie własnym
1 łyżecz. papryka słodka
1 łyżecz. oregano
1 szczyp. sól
1 pęcz. natka pietruszki
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane jajka studzimy i ściągamy skorupkę. Jajka kroimy na pół, a następnie wyciągamy żółtka.
Tuńczyka przekładamy do miski. Dodajemy żółtka, koncentrat pomidorowy, paprykę słodką, oregano i sól. Mieszamy, a następnie masę przekładamy do białek jaj.
Gotowe faszerowane jajka podajemy z natką pietruszki lub rzeżuchą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
137
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.