Jajka faszerowane „na czerwono”

maspexdigital
Jajka faszerowane „na czerwono”

0

0 / 0

Jajka faszerowane pysznym tuńczykiem, podkręcone pomidorowym smakiem. Są pyszne i bardzo wyraziste w smaku, idealne dla fanów ryb. Na świątecznym stole będą prezentowały się znakomicie!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 g koncentrat pomidorowy łowicz

1 puszka tuńczyk w sosie własnym

1 łyżecz. papryka słodka

1 łyżecz. oregano

1 szczyp. sól

1 pęcz. natka pietruszki

Przygotowanie


1

Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane jajka studzimy i ściągamy skorupkę. Jajka kroimy na pół, a następnie wyciągamy żółtka.

2

Tuńczyka przekładamy do miski. Dodajemy żółtka, koncentrat pomidorowy, paprykę słodką, oregano i sól. Mieszamy, a następnie masę przekładamy do białek jaj.

3

Gotowe faszerowane jajka podajemy z natką pietruszki lub rzeżuchą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

137

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły