Jajka faszerowane „na czerwono”
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Jajka faszerowane „na czerwono”](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973834938.jpeg&w=3840&q=75)
Jajka faszerowane pysznym tuńczykiem, podkręcone pomidorowym smakiem. Są pyszne i bardzo wyraziste w smaku, idealne dla fanów ryb. Na świątecznym stole będą prezentowały się znakomicie!
0
0 / 0
Jajka faszerowane pysznym tuńczykiem, podkręcone pomidorowym smakiem. Są pyszne i bardzo wyraziste w smaku, idealne dla fanów ryb. Na świątecznym stole będą prezentowały się znakomicie!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
100 g koncentrat pomidorowy łowicz
1 puszka tuńczyk w sosie własnym
1 łyżecz. papryka słodka
1 łyżecz. oregano
1 szczyp. sól
1 pęcz. natka pietruszki
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane jajka studzimy i ściągamy skorupkę. Jajka kroimy na pół, a następnie wyciągamy żółtka.
Tuńczyka przekładamy do miski. Dodajemy żółtka, koncentrat pomidorowy, paprykę słodką, oregano i sól. Mieszamy, a następnie masę przekładamy do białek jaj.
Gotowe faszerowane jajka podajemy z natką pietruszki lub rzeżuchą.