Jajka faszerowane „na czerwono”

maspexdigital
Jajka faszerowane „na czerwono”

0

0 / 0

Jajka faszerowane pysznym tuńczykiem, podkręcone pomidorowym smakiem. Są pyszne i bardzo wyraziste w smaku, idealne dla fanów ryb. Na świątecznym stole będą prezentowały się znakomicie!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 g koncentrat pomidorowy łowicz

1 pusz. tuńczyk w sosie własnym

1 łyżeczka papryka słodka

1 łyżeczka oregano

1 szcz. sól

1 pęcz. natka pietruszki

Przygotowanie


1

Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane jajka studzimy i ściągamy skorupkę. Jajka kroimy na pół, a następnie wyciągamy żółtka.

2

Tuńczyka przekładamy do miski. Dodajemy żółtka, koncentrat pomidorowy, paprykę słodką, oregano i sól. Mieszamy, a następnie masę przekładamy do białek jaj.

3

Gotowe faszerowane jajka podajemy z natką pietruszki lub rzeżuchą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły