0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
10 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
nać pietruszki
2 Łyżki
musztarda
4 Łyżki
majonez
30 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. jajka przekrawamy na pół i wyjmujemy z nich żółtka, które dokładnie przecieramy.
  2. Pieczarki trzemy na tarełku o grubych oczkach a następnie smażymy na łyżce masła. Gdy są miękkie, to odsączamy tłuszcz i dodajemy do utartych żółtek.
  3. Duża ilość natki pietruszki drobno kroimy i dodajemy. Mieszamy z 2 łyżkami musztardy i majonezem (wg uznania), doprawiamy dużą ilością pieprzu i solą do smaku.
  4. Wyrobiony farsz nakładamy do białek, dekorujemy wg uznania

Opis

idealne na rodzinne przyjęcia!

Podobne przepisy

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min.

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 20 min.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!