Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
10 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
nać pietruszki
2 Łyżki
musztarda
4 Łyżki
majonez
30 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. jajka przekrawamy na pół i wyjmujemy z nich żółtka, które dokładnie przecieramy.
  2. Pieczarki trzemy na tarełku o grubych oczkach a następnie smażymy na łyżce masła. Gdy są miękkie, to odsączamy tłuszcz i dodajemy do utartych żółtek.
  3. Duża ilość natki pietruszki drobno kroimy i dodajemy. Mieszamy z 2 łyżkami musztardy i majonezem (wg uznania), doprawiamy dużą ilością pieprzu i solą do smaku.
  4. Wyrobiony farsz nakładamy do białek, dekorujemy wg uznania

Opis

idealne na rodzinne przyjęcia!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!