0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
10 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
nać pietruszki
2 Łyżki
musztarda
4 Łyżki
majonez
30 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. jajka przekrawamy na pół i wyjmujemy z nich żółtka, które dokładnie przecieramy.
  2. Pieczarki trzemy na tarełku o grubych oczkach a następnie smażymy na łyżce masła. Gdy są miękkie, to odsączamy tłuszcz i dodajemy do utartych żółtek.
  3. Duża ilość natki pietruszki drobno kroimy i dodajemy. Mieszamy z 2 łyżkami musztardy i majonezem (wg uznania), doprawiamy dużą ilością pieprzu i solą do smaku.
  4. Wyrobiony farsz nakładamy do białek, dekorujemy wg uznania

Opis

idealne na rodzinne przyjęcia!

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!