0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
10 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
nać pietruszki
2 Łyżki
musztarda
4 Łyżki
majonez
30 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. jajka przekrawamy na pół i wyjmujemy z nich żółtka, które dokładnie przecieramy.
  2. Pieczarki trzemy na tarełku o grubych oczkach a następnie smażymy na łyżce masła. Gdy są miękkie, to odsączamy tłuszcz i dodajemy do utartych żółtek.
  3. Duża ilość natki pietruszki drobno kroimy i dodajemy. Mieszamy z 2 łyżkami musztardy i majonezem (wg uznania), doprawiamy dużą ilością pieprzu i solą do smaku.
  4. Wyrobiony farsz nakładamy do białek, dekorujemy wg uznania

Opis

idealne na rodzinne przyjęcia!

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!