Jajka faszerowane

m7
Jajka faszerowane

0

0 / 0

idealne na rodzinne przyjęcia!

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

10 szt. jaja kurze całe

1 szt. nać pietruszki

2 łyżka musztarda

4 łyżka majonez

30 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

jajka przekrawamy na pół i wyjmujemy z nich żółtka, które dokładnie przecieramy.

2

Pieczarki trzemy na tarełku o grubych oczkach a następnie smażymy na łyżce masła. Gdy są miękkie, to odsączamy tłuszcz i dodajemy do utartych żółtek.

3

Duża ilość natki pietruszki drobno kroimy i dodajemy. Mieszamy z 2 łyżkami musztardy i majonezem (wg uznania), doprawiamy dużą ilością pieprzu i solą do smaku.

4

Wyrobiony farsz nakładamy do białek, dekorujemy wg uznania

Wartości odżywcze na porcję


Energia

161

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły