0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
10 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
nać pietruszki
2 Łyżki
musztarda
4 Łyżki
majonez
30 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. jajka przekrawamy na pół i wyjmujemy z nich żółtka, które dokładnie przecieramy.
  2. Pieczarki trzemy na tarełku o grubych oczkach a następnie smażymy na łyżce masła. Gdy są miękkie, to odsączamy tłuszcz i dodajemy do utartych żółtek.
  3. Duża ilość natki pietruszki drobno kroimy i dodajemy. Mieszamy z 2 łyżkami musztardy i majonezem (wg uznania), doprawiamy dużą ilością pieprzu i solą do smaku.
  4. Wyrobiony farsz nakładamy do białek, dekorujemy wg uznania

Opis

idealne na rodzinne przyjęcia!

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!