2

Składniki

1 Szczypta
sól biała
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
papryka
2 Łyżeczki
śmietana 18%
2 Łyżeczki
Posiekane zioła
4 Sztuki
Jaja na twardo
4 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Podziel jajka wzdłuż.
  2. Wyjmij żółtka, zmieszaj ze śmietaną, ziołami i majonezem.
  3. Posól, popierz.
  4. Nałóż pastę do białek, posyp papryką. Ułóż na półmisku.

Opis

Talerz przybrać sałatą i pomidorami. Świetne jako przystawka.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Sos pomidorowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos pomidorowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!