Jaja nadziane dipem z buraka i chrzanu z cytryną

formularz
Jaja nadziane dipem z buraka i chrzanu z cytryną

Średnia 3.6 / 7

Oceń!

Jajka z chrzanem i buraczkami to wytrawa propozycja na śniadanie bądź jako przystawka na przyjęciu :)

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

6 szt. jajka ugotowane na twardo

150 g buraki

2 łyżka ser śmietankowy

2 łyżecz. chrzan z cytryną krakus

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


Jaja przeciąć na pół, wydrążyć żółtko.

Buraczka ugotować i zmiksować, połączyć z serkiem, chrzanem oraz żółtkami.

Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Nadziać jajka.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

126

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły