Jaja faszerowane z tuńczykiem i białym serem
tyna
Świąteczne impresje do wykorzystania na przyjęciu jako przystawka lub jako jedno z wielu jajecznych dań na Wielkanoc.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
157
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 2
Świąteczne impresje do wykorzystania na przyjęciu jako przystawka lub jako jedno z wielu jajecznych dań na Wielkanoc.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
6 szt. oliwki czarne
2 łyżka majonez krakus
6 dag. jaja kurze całe
10 dag. ser biały
10 dag. tuńczyk w sosie własnym
0.50 pęcz. koperek
Przygotowanie
Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić.
Żółtko wymieszać z białym serem, tuńczykiem rozdrobnionym widelcem, łyżką majonezu i świezym pokrojonym koperkiem. Dodać sól i pieprz do smaku.
Połówki białek faszerować pastą, udekorować połówkami czarnych oliwek.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
157
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.