Jaja faszerowane z tuńczykiem i białym serem

tyna
Jaja faszerowane z tuńczykiem i białym serem

0

5 / 2

Świąteczne impresje do wykorzystania na przyjęciu jako przystawka lub jako jedno z wielu jajecznych dań na Wielkanoc.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

6 szt. oliwki czarne

2 łyżka majonez krakus

6 dag. jaja kurze całe

10 dag. ser biały

10 dag. tuńczyk w sosie własnym

0.50 pęcz. koperek

Przygotowanie


1

Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić.

2

Żółtko wymieszać z białym serem, tuńczykiem rozdrobnionym widelcem, łyżką majonezu i świezym pokrojonym koperkiem. Dodać sól i pieprz do smaku.

3

Połówki białek faszerować pastą, udekorować połówkami czarnych oliwek.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

157

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły