Izaura

m7
Izaura

0

0 / 0

Sernik Izaura jest idealny do popołudniowej kawy. Kakaowe ciasto z masą serową i polewą zasmakuje każdemu.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

3 łyżeczka proszek do pieczenia

1 kost. margaryna zwykła

1.50 szkl. cukier

1.50 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. cukier

4 szt. jajko

1 szt. cukier waniliowy

4 szt. jajko

3 łyżka kakao decomorreno

5 łyżka woda

0.50 kg ser biały

0.50 kost. masło roślinne

Przygotowanie


1

Zagotować margarynę z cukrem, kakao i wodą. Po wystudzeniu dodać 4 żółtka, wymieszać. Później dodać mąkę, proszek do pieczenia i ubitą pianę z 4 białek - razem wymieszać.

2

Ser przepuścić przez maszynkę, dodać 4 całe jajka, szklankę cukru i 1/2 kostki masła roślinnego. Razem wymieszać.

3

Do wysmarowanych foremek wlać ciasto, a następnie masę serową.

4

Piec około 60 minut w temperaturze 200 stopni C. Po ostygnięciu ciasto polać polewą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły