Izaura
m7
Sernik Izaura jest idealny do popołudniowej kawy. Kakaowe ciasto z masą serową i polewą zasmakuje każdemu.
0
0 / 0
Sernik Izaura jest idealny do popołudniowej kawy. Kakaowe ciasto z masą serową i polewą zasmakuje każdemu.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
3 łyżeczka proszek do pieczenia
1 kost. margaryna zwykła
1.50 szkl. cukier
1.50 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. cukier
4 szt. jajko
1 szt. cukier waniliowy
4 szt. jajko
3 łyżka kakao decomorreno
5 łyżka woda
0.50 kg ser biały
0.50 kost. masło roślinne
Przygotowanie
Zagotować margarynę z cukrem, kakao i wodą. Po wystudzeniu dodać 4 żółtka, wymieszać. Później dodać mąkę, proszek do pieczenia i ubitą pianę z 4 białek - razem wymieszać.
Ser przepuścić przez maszynkę, dodać 4 całe jajka, szklankę cukru i 1/2 kostki masła roślinnego. Razem wymieszać.
Do wysmarowanych foremek wlać ciasto, a następnie masę serową.
Piec około 60 minut w temperaturze 200 stopni C. Po ostygnięciu ciasto polać polewą.