Izaura
m7
Izaura to połączenie kakaowego ciasta z serem. Ciekawe połączenie z pewnością przypadnie Ci do gustu. Spróbuj!
0
0 / 0
Izaura to połączenie kakaowego ciasta z serem. Ciekawe połączenie z pewnością przypadnie Ci do gustu. Spróbuj!
14
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 łyżeczka soda oczyszczona
1 łyżeczka proszek do pieczenia
0.50 kost. margaryna zwykła
500 g twaróg półtłusty
1 szkl. mleko
2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
0.75 szkl. cukier
3 szt. jaja kurze całe
3 szt. jaja kurze całe
2 łyżka kakao decomorreno
3 łyżka dżem
1 łyżka budyń śmietankowy
0.50 szkl. cukier
0.50 szkl. olej
Przygotowanie
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać lub zmiksować robotem.
Wylać ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Żółtka oddzielić od białek i białka ubić na sztywno.
Twaróg zmiksować.
Margarynę roztopić i ostudzić.
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser, budyń i ostudzony tłuszcz. Wymieszać.
Na koniec dodać do masy pianę i lekko wymieszać.
Kłaść łyżką masę serową na ciemne ciasto robiąc kleksy.
Piec 45-50 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu polać polewą lub posypać cukrem pudrem.