Izaura

m7
Izaura

0

0 / 0

Izaura to połączenie kakaowego ciasta z serem. Ciekawe połączenie z pewnością przypadnie Ci do gustu. Spróbuj!

14

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 łyżeczka soda oczyszczona

1 łyżeczka proszek do pieczenia

0.50 kost. margaryna zwykła

500 g twaróg półtłusty

1 szkl. mleko

2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

0.75 szkl. cukier

3 szt. jaja kurze całe

3 szt. jaja kurze całe

2 łyżka kakao decomorreno

3 łyżka dżem

1 łyżka budyń śmietankowy

0.50 szkl. cukier

0.50 szkl. olej

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać lub zmiksować robotem.

2

Wylać ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

3

Żółtka oddzielić od białek i białka ubić na sztywno.

4

Twaróg zmiksować.

5

Margarynę roztopić i ostudzić.

6

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser, budyń i ostudzony tłuszcz. Wymieszać.

7

Na koniec dodać do masy pianę i lekko wymieszać.

8

Kłaść łyżką masę serową na ciemne ciasto robiąc kleksy.

9

Piec 45-50 minut w temperaturze 180 stopni.

10

Po upieczeniu polać polewą lub posypać cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły