Innowacyjny śledzik
justyna.palion
Śledź z musem malinowym i kawiorem podany na plastrze jabłka. Kruszonka z chleba i podgrzybków. Burak marynowany w soku z aronii.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
736
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
109
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Śledź z musem malinowym i kawiorem podany na plastrze jabłka. Kruszonka z chleba i podgrzybków. Burak marynowany w soku z aronii.
15
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
50 g maliny
1 plaster jabłko
1 szt. śledź w oleju
0.50 szt. cebula biała
2 łyżka cukier
2 plaster burak
0.50 szt. sok z limonki
1 łyżka sok z cytryny
1 łyżecz. musztarda dijon
3 łyżka dżem malinowy niskosłodzony łowicz
50 syrop z aronii łowicz
1 szt. pogrzybek suszony
2 łyżka serek naturalny
1 łyżecz. płatki chilli
1 łyżecz. kawior rybi
Przygotowanie
Buraka ugotować, wystudzić, pokroić w kostkę i marynować w soku z aronii.
3/4 serka wymieszać z musztardą.
Na gorącą patelnię wsypać cukier. Kiedy zacznie się rozpuszczać, dodać cebulkę pokrojoną w piórka, a gdy będzie się karmelizować dodać maliny, sok z limonki oraz miętę.
Chleb tostować i zetrzeć na tarce. Do tego zetrzeć podgrzybki.
Jabłko pokroić w plastry i skropić sokiem z cytryny.
Podawać jak na zdjęciu. Jabłko, na to śledź, maliny, serek naturalny i kawior. Z boku serek z musztardą i płatki chilli na kruszonce. Do tego kostki z buraka z odrobiną musu i mieszanką ziół.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
736
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
109
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.