0

Składniki

3 Łyżki
50 Gramów
maliny
1 Plaster
jabłko
1 Sztuka
Śledź w oleju
0.5 Sztuki
cebula biała
2 Łyżki
cukier
2 Plastry
burak
0.5 Sztuki
Sok z limonki
1 Łyżka
sok z cytryny
1 Łyżeczka
Musztarda Dijon
1 Gałązka
Świeża mięta
50 Mililitrów
ingridient
syrop z aronii łowicz
1 Kromka
chleb wieloziarnisty
1 Sztuka
pogrzybek suszony
2 Łyżki
serek naturalny
1 Opakowanie
1 Łyżeczka
płatki chilli
1 Łyżeczka
Kawior rybi
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Buraka ugotować, wystudzić, pokroić w kostkę i marynować w soku z aronii.
  2. 3/4 serka wymieszać z musztardą.
  3. Na gorącą patelnię wsypać cukier. Kiedy zacznie się rozpuszczać, dodać cebulkę pokrojoną w piórka, a gdy będzie się karmelizować dodać maliny, sok z limonki oraz miętę.
  4. Chleb tostować i zetrzeć na tarce. Do tego zetrzeć podgrzybki.
  5. Jabłko pokroić w plastry i skropić sokiem z cytryny.
  6. Podawać jak na zdjęciu. Jabłko, na to śledź, maliny, serek naturalny i kawior. Z boku serek z musztardą i płatki chilli na kruszonce. Do tego kostki z buraka z odrobiną musu i mieszanką ziół.

Opis

Śledź z musem malinowym i kawiorem podany na plastrze jabłka. Kruszonka z chleba i podgrzybków. Burak marynowany w soku z aronii.

Podobne przepisy

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Domowe krakersy kminkowe

Łatwy Do 40 min
Domowe krakersy kminkowe

Muffiny kakaowe

Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Naturesy z hummusem

Łatwy Do 15 min
Naturesy z hummusem

Podwójnie Kakaowe babeczki

Łatwy Do 1 godz
Podwójnie Kakaowe babeczki

Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Średni Do 1,5 godz
Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Tartinki z pastą z tuńczyka i ogórkami korniszonami

Łatwy Do 15 min
Tartinki z pastą z tuńczyka i ogórkami korniszonami

Babeczki po męsku

Łatwy Do 40 min
Babeczki po męsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!