Innowacyjny śledzik

justyna.palion
Innowacyjny śledzik

0

0 / 0

Śledź z musem malinowym i kawiorem podany na plastrze jabłka. Kruszonka z chleba i podgrzybków. Burak marynowany w soku z aronii.

15

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

50 g maliny

1 plast. jabłko

1 szt. śledź w oleju

0.50 szt. cebula biała

2 łyżka cukier

2 plast. burak

0.50 szt. sok z limonki

1 łyżka sok z cytryny

1 łyżeczka musztarda dijon

3 łyżka dżem malinowy niskosłodzony łowicz

50 syrop z aronii łowicz

1 szt. pogrzybek suszony

2 łyżka serek naturalny

1 łyżeczka płatki chilli

1 łyżeczka kawior rybi

Przygotowanie


1

Buraka ugotować, wystudzić, pokroić w kostkę i marynować w soku z aronii.

2

3/4 serka wymieszać z musztardą.

3

Na gorącą patelnię wsypać cukier. Kiedy zacznie się rozpuszczać, dodać cebulkę pokrojoną w piórka, a gdy będzie się karmelizować dodać maliny, sok z limonki oraz miętę.

4

Chleb tostować i zetrzeć na tarce. Do tego zetrzeć podgrzybki.

5

Jabłko pokroić w plastry i skropić sokiem z cytryny.

6

Podawać jak na zdjęciu. Jabłko, na to śledź, maliny, serek naturalny i kawior. Z boku serek z musztardą i płatki chilli na kruszonce. Do tego kostki z buraka z odrobiną musu i mieszanką ziół.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły