Indycze golonki duszone z cebulą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
mariola85
![Indycze golonki duszone z cebulą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975085989.jpeg&w=3840&q=75)
Dietetyczne i lekkie.
0
3.3 / 16
Dietetyczne i lekkie.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. sól
100 g seler
4 szt. golonka z indyka
1 szt. marchew
2 szt. cebula
3 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
1 szt. cukinia młoda
4 łyżka olej
Przygotowanie
1
Golonki myjemy, nacieramy sola i pieprzem.
2
obsmażmy na oleju.
3
Dodajemy pokrojone w plasterki warzywa, liść laurowy, ziele angielskie.
4
Dusimy pod przykryciem podlewając wodą 2-3 godziny.
5
Tuż przed podaniem odparowujemy wodę, dodajemy cukinię pociętą w cienkie paski, jak cukinia zmięknie podajemy z warzywami.