Indycze golonki duszone z cebulą

mariola85
Indycze golonki duszone z cebulą

0

3.3 / 16

Dietetyczne i lekkie.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka sól

100 g seler

4 szt. golonka z indyka

1 szt. marchew

2 szt. cebula

3 szt. liść laurowy

3 szt. ziele angielskie

1 szt. cukinia młoda

4 łyżka olej

Przygotowanie


1

Golonki myjemy, nacieramy sola i pieprzem.

2

obsmażmy na oleju.

3

Dodajemy pokrojone w plasterki warzywa, liść laurowy, ziele angielskie.

4

Dusimy pod przykryciem podlewając wodą 2-3 godziny.

5

Tuż przed podaniem odparowujemy wodę, dodajemy cukinię pociętą w cienkie paski, jak cukinia zmięknie podajemy z warzywami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły