Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
sól
100 Gramów
seler
4 Sztuki
Golonka z indyka
1 Sztuka
marchew
2 Sztuki
cebula
3 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
Cukinia młoda
4 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Golonki myjemy, nacieramy sola i pieprzem.
  2. obsmażmy na oleju.
  3. Dodajemy pokrojone w plasterki warzywa, liść laurowy, ziele angielskie.
  4. Dusimy pod przykryciem podlewając wodą 2-3 godziny.
  5. Tuż przed podaniem odparowujemy wodę, dodajemy cukinię pociętą w cienkie paski, jak cukinia zmięknie podajemy z warzywami.

Opis

Dietetyczne i lekkie.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Nowoczesny rosół drobiowy z dodatkiem karmelizowanych rzodki...

Przepis
Średni Do 3 godz
Nowoczesny rosół drobiowy z dodatkiem karmelizowanych rzodkiewek

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Rosół staropolski z pieczonej kaczki

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Rosół staropolski z pieczonej kaczki

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Przepis
Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Bigos kresowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos kresowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!