Indycze golonki duszone z cebulą

mariola85

Dietetyczne i lekkie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1169
kcal
Białka
118
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
63
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.3 / 16
Dietetyczne i lekkie.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. sól
100 g seler
4 szt. golonka z indyka
1 szt. marchew
2 szt. cebula
3 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
1 szt. cukinia młoda
4 łyżka olej
Przygotowanie
Golonki myjemy, nacieramy sola i pieprzem.
obsmażmy na oleju.
Dodajemy pokrojone w plasterki warzywa, liść laurowy, ziele angielskie.
Dusimy pod przykryciem podlewając wodą 2-3 godziny.
Tuż przed podaniem odparowujemy wodę, dodajemy cukinię pociętą w cienkie paski, jak cukinia zmięknie podajemy z warzywami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1169
kcal
Białka
118
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
63
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.