Indycze golonki duszone z cebulą

mariola85
Indycze golonki duszone z cebulą

Średnia 3.3 / 16

Oceń!

Dietetyczne i lekkie.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. sól

100 g seler

4 szt. golonka z indyka

1 szt. marchew

2 szt. cebula

3 szt. liść laurowy

3 szt. ziele angielskie

1 szt. cukinia młoda

4 łyżka olej

Przygotowanie


Golonki myjemy, nacieramy sola i pieprzem.

obsmażmy na oleju.

Dodajemy pokrojone w plasterki warzywa, liść laurowy, ziele angielskie.

Dusimy pod przykryciem podlewając wodą 2-3 godziny.

Tuż przed podaniem odparowujemy wodę, dodajemy cukinię pociętą w cienkie paski, jak cukinia zmięknie podajemy z warzywami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1169

kcal

Białka

118

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

63

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły