Grilowane piramidki warzywne

AniaStawowa
Grilowane piramidki warzywne

0

0 / 0

Łatwa i szybka przekąska dla osób na diecie i nie tylko.

15

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 szt. batat

1 szt. cukinia

4 szt. pieczarki

1 szt. cebula czerwona

10 szt. pomidory krojone łowicz

10 szt. ser feta

10 szt. oliwki czarne

6 szczyp. sól biała

6 szczyp. pieprz czarny

6 szczyp. zioła prowansalskie

6 szczyp. kminek mielony

6 szczyp. przyprawa chilli con carne

5 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

1 łyżka majonez

3 łyżecz. jogurt naturalny

Przygotowanie


1

Warzywa obieramy i kroimy w plastry. Każdy plasterek oprószamy przyprawami. Batat, cukinię, pieczarki i cebulkę grilujemy na tacy, po kilka minut z każdej strony.

2

Z ketchupu, jogurtu, majonezu i czosnku robimy sos.

3

Zaczynamy od batata, na to sos, potem cukinia, cebulka, pieczarki, znowu sos, batat. Na wierzch kawałki sera, połówka pomidorka i oliwki. Takie piramidki, to doskonała alternatywa na tłuste mięsa.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1303

kcal

Białka

70

gram

Węglowodany

42

gram

Tłuszcze

90

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły