Grillowany bakłażan z mozzarellą, korniszonami i granatem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Grillowany bakłażan z mozzarellą, korniszonami i granatem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977083905.jpeg&w=3840&q=75)
Warzywny przepis na grilla? Bakłażan z grilla pod pyszną pierzynką z mozzarelli z dodatkiem warzyw i owoców to prawdziwa uczta smaków :)
1
4 / 2
Warzywny przepis na grilla? Bakłażan z grilla pod pyszną pierzynką z mozzarelli z dodatkiem warzyw i owoców to prawdziwa uczta smaków :)
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. bakłażan
4 szt. ogórki korniszony z czosnkiem krakus
60 g mozarella tarta
4 łyżka oliwa
0.50 łyżecz. papryka wędzona
0.50 łyżecz. czosnek w proszku
1 szczyp. sól
1 szt. granat
Przygotowanie
Bakłażana przekroić wzdłuż na pół, naciąć.
Z oliwy, papryki, czosnku i soli przygotować marynatę i natrzeć bakłażana, ułożyć miąższem do dołu. Grillować przez około 10 minut, a następnie odwrócić, posypać tartą mozzarellą i grillować 5 minut.
Podawać ciepłe z pokrojonymi w krążki korniszonami oraz pestkami granatu.