Grillowany bakłażan z mozzarellą, korniszonami i granatem
formularz
Warzywny przepis na grilla? Bakłażan z grilla pod pyszną pierzynką z mozzarelli z dodatkiem warzyw i owoców to prawdziwa uczta smaków :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
701
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
83
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
4 / 2
Warzywny przepis na grilla? Bakłażan z grilla pod pyszną pierzynką z mozzarelli z dodatkiem warzyw i owoców to prawdziwa uczta smaków :)
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. bakłażan
4 szt. ogórki korniszony z czosnkiem krakus
60 g mozarella tarta
4 łyżka oliwa
0.50 łyżecz. papryka wędzona
0.50 łyżecz. czosnek w proszku
1 szczyp. sól
1 szt. granat
Przygotowanie
Bakłażana przekroić wzdłuż na pół, naciąć.
Z oliwy, papryki, czosnku i soli przygotować marynatę i natrzeć bakłażana, ułożyć miąższem do dołu. Grillować przez około 10 minut, a następnie odwrócić, posypać tartą mozzarellą i grillować 5 minut.
Podawać ciepłe z pokrojonymi w krążki korniszonami oraz pestkami granatu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
701
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
83
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.