Grillowany bakłażan z mozzarellą, korniszonami i granatem

formularz
Grillowany bakłażan z mozzarellą, korniszonami i granatem

1

4 / 2

Warzywny przepis na grilla? Bakłażan z grilla pod pyszną pierzynką z mozzarelli z dodatkiem warzyw i owoców to prawdziwa uczta smaków :)

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. bakłażan

4 szt. ogórki korniszony z czosnkiem krakus

60 g mozarella tarta

4 łyżka oliwa

0.50 łyżecz. papryka wędzona

0.50 łyżecz. czosnek w proszku

1 szczyp. sól

1 szt. granat

Przygotowanie


1

Bakłażana przekroić wzdłuż na pół, naciąć.

2

Z oliwy, papryki, czosnku i soli przygotować marynatę i natrzeć bakłażana, ułożyć miąższem do dołu. Grillować przez około 10 minut, a następnie odwrócić, posypać tartą mozzarellą i grillować 5 minut.

3

Podawać ciepłe z pokrojonymi w krążki korniszonami oraz pestkami granatu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

701

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

83

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły