Grillowany bakłażan z mozzarellą, korniszonami i granatem
formularz
0
4 / 2
Warzywny przepis na grilla? Bakłażan z grilla pod pyszną pierzynką z mozzarelli z dodatkiem warzyw i owoców to prawdziwa uczta smaków :)
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. bakłażan
4 szt. ogórki korniszony z czosnkiem krakus
60 g mozarella tarta
4 łyżka oliwa
0.50 łyżeczka papryka wędzona
0.50 łyżeczka czosnek w proszku
1 szcz. sól
1 szt. granat
Przygotowanie
1
Bakłażana przekroić wzdłuż na pół, naciąć.
2
Z oliwy, papryki, czosnku i soli przygotować marynatę i natrzeć bakłażana, ułożyć miąższem do dołu. Grillować przez około 10 minut, a następnie odwrócić, posypać tartą mozzarellą i grillować 5 minut.
3
Podawać ciepłe z pokrojonymi w krążki korniszonami oraz pestkami granatu.