1

Składniki

4.5 Sztuki
kalafior
13.5 Łyżki
Masło klarowane
4.5 Łyżki
Olej rzepakowy
2.25 Łyżeczki
sól
2.25 Łyżeczki
papryka wędzona
2.25 Łyżeczki
papryka słodka
2.25 Łyżeczki
Czosnek mielony
2.25 Łyżeczki
Suszona bazylia
90 Gramów
parmezan
2.25 Opakowania
ingridient
Ketchup Kotlin Z piekła rodem Extra Hot
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Główkę kalafiora opłucz i pokrój wzdłuż w 2 cm plastry tzw. steki.
  2. Roztopione masło wymieszaj z olejem oraz przyprawami i każdy stek obficie posmaruj z dwóch stron. Steki połóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj około 4-5 minut z każdej ze stron.
  3. Gorące steki, na koniec posyp startym parmezanem i polej ketchupem Extra Hot Z piekła rodem od Kotlina.

Opis

Grill może być również w wersji wegetariańskiej. Pyszny grillowany kalafior w ziołach!

Podobne przepisy

Stek w otoczce kakao

Łatwy Do 1 godz
Stek w otoczce kakao

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Kokardki z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kokardki z kurczakiem

Kolanka na boczku

Łatwy Do 40 min
Kolanka na boczku

Kotlety z kaszy gryczanej

Łatwy Do 1 godz
Kotlety z kaszy gryczanej

Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Średni Do 1 godz
Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!