1

Składniki

2 Sztuki
kalafior
6 Łyżek
Masło klarowane
2 Łyżki
Olej rzepakowy
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
papryka wędzona
1 Łyżeczka
papryka słodka
1 Łyżeczka
Czosnek mielony
1 Łyżeczka
Suszona bazylia
40 Gramów
parmezan
1 Opakowanie
ingridient
Ketchup Kotlin Z piekła rodem Extra Hot
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Główkę kalafiora opłucz i pokrój wzdłuż w 2 cm plastry tzw. steki.
  2. Roztopione masło wymieszaj z olejem oraz przyprawami i każdy stek obficie posmaruj z dwóch stron. Steki połóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj około 4-5 minut z każdej ze stron.
  3. Gorące steki, na koniec posyp startym parmezanem i polej ketchupem Extra Hot Z piekła rodem od Kotlina.

Opis

Grill może być również w wersji wegetariańskiej. Pyszny grillowany kalafior w ziołach!

Podobne przepisy

Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą

Łatwy Do 1 godz
Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą

Stek w otoczce kakao

Łatwy Do 1 godz
Stek w otoczce kakao

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Kokardki z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kokardki z kurczakiem

Kolanka na boczku

Łatwy Do 40 min
Kolanka na boczku

Kotlety z kaszy gryczanej

Łatwy Do 1 godz
Kotlety z kaszy gryczanej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!