1
Średnia: 4 (głosów: 2)

Składniki

2 Sztuki
kalafior
6 Łyżek
Masło klarowane
2 Łyżki
Olej rzepakowy
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
papryka wędzona
1 Łyżeczka
papryka słodka
1 Łyżeczka
Czosnek mielony
1 Łyżeczka
Suszona bazylia
40 Gramów
parmezan
1 Opakowanie
ingridient
Ketchup Kotlin Z piekła rodem Extra Hot
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Główkę kalafiora opłucz i pokrój wzdłuż w 2 cm plastry tzw. steki.
  2. Roztopione masło wymieszaj z olejem oraz przyprawami i każdy stek obficie posmaruj z dwóch stron. Steki połóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj około 4-5 minut z każdej ze stron.
  3. Gorące steki, na koniec posyp startym parmezanem i polej ketchupem Extra Hot Z piekła rodem od Kotlina.

Opis

Grill może być również w wersji wegetariańskiej. Pyszny grillowany kalafior w ziołach!

Podobne przepisy

Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą

Stek w otoczce kakao

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Stek w otoczce kakao

Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Przepis
Średni Do 1 godz
Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Pomidorowy makaron na ostro z dodatkiem ketchupu

Przepis
Średni Do 40 min
Pomidorowy makaron na ostro z dodatkiem ketchupu

Pomidorowy makaron na ostro z dodatkiem ketchupu

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pomidorowy makaron na ostro z dodatkiem ketchupu

Makaron z kalafiorem i kurczakiem uszlachetniony szafranem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z kalafiorem i kurczakiem uszlachetniony szafranem

Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!