Grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem

kontakt_2
Grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem

1

3.4 / 28

Jak zaspokoić głód wegetarian na tradycyjnym, polskim grillu? Nie jest to łatwe, skoro grillujemy głównie mięsa i kiełbasy! Jeśli stoisz przed tym dylematem, skorzystaj z naszego przepisu na grillowane steki z kalafiora obsypane smakowitym parmezanem.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. kalafior

6 łyżka masło klarowane

2 łyżka olej rzepakowy

1 łyżeczka sól

1 łyżeczka papryka wędzona

1 łyżeczka papryka słodka

1 łyżeczka czosnek mielony

1 łyżeczka suszona bazylia

40 g parmezan

1 opak. ketchup kotlin z piekła rodem extra hot

Przygotowanie


1

Główkę kalafiora opłucz i pokrój wzdłuż w 2 cm plastry tzw. steki.

2

Roztopione masło wymieszaj z olejem oraz przyprawami i każdy stek obficie posmaruj z dwóch stron. Steki połóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj około 4-5 minut z każdej ze stron.

3

Gorące steki, na koniec posyp startym parmezanem i polej ketchupem Extra Hot Z piekła rodem od Kotlina.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły