Grillowane warzywa z salsą

kontakt_1
Grillowane warzywa z salsą

0

0 / 0

Szukasz smacznej przekąski na grilla lub aromatycznego dodatku do obiadu? Spróbuj grillowanych warzyw z salsą, które przygotujesz w mniej niż godzinę. To idealny wybór dla wegetarian, wegan, jak i wszystkich, którzy cenią sobie aromatyczne potrawy. To także świetna opcja dla tych, którzy szukają zdrowych alternatyw dla tłustych i ciężkostrawnych mięs na grillu. Grillowane warzywa z salsą to połączenie smaków, które zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy!

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. cukinia

2 szt. żółta papryka

2 szt. czerwona cebula

2 łyżka oliwa z oliwek

1 szczyp. suszony majeranek

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. papryka wędzona w proszku

1 puszka pomidory krojone łowicz

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. cukier

Przygotowanie


1

Pomidory redukujemy na małym ogniu. Następnie dodajemy posiekaną bazylię i doprawiamy przyprawami.

2

Kiedy nasza salsa zgęstnieje i ostygnie, blendujemy na gładką masę.

3

Warzywa myjemy i kroimy w dowolny kształt.

4

Następnie pokrojone warzywa polewamy oliwą i posypujemy przyprawami.

5

Warzywa grillujemy i serwujemy z naszą pomidorową salsą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

121

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły