Grillowane warzywa z salsą
kontakt_1
Szukasz smacznej przekąski na grilla lub aromatycznego dodatku do obiadu? Spróbuj grillowanych warzyw z salsą, które przygotujesz w mniej niż godzinę. To idealny wybór dla wegetarian, wegan, jak i wszystkich, którzy cenią sobie aromatyczne potrawy. To także świetna opcja dla tych, którzy szukają zdrowych alternatyw dla tłustych i ciężkostrawnych mięs na grillu. Grillowane warzywa z salsą to połączenie smaków, które zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
121
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szukasz smacznej przekąski na grilla lub aromatycznego dodatku do obiadu? Spróbuj grillowanych warzyw z salsą, które przygotujesz w mniej niż godzinę. To idealny wybór dla wegetarian, wegan, jak i wszystkich, którzy cenią sobie aromatyczne potrawy. To także świetna opcja dla tych, którzy szukają zdrowych alternatyw dla tłustych i ciężkostrawnych mięs na grillu. Grillowane warzywa z salsą to połączenie smaków, które zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy!
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. cukinia
2 szt. żółta papryka
2 szt. czerwona cebula
2 łyżka oliwa z oliwek
1 szczyp. suszony majeranek
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. papryka wędzona w proszku
1 puszka pomidory krojone łowicz
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. cukier
Przygotowanie
Pomidory redukujemy na małym ogniu. Następnie dodajemy posiekaną bazylię i doprawiamy przyprawami.
Kiedy nasza salsa zgęstnieje i ostygnie, blendujemy na gładką masę.
Warzywa myjemy i kroimy w dowolny kształt.
Następnie pokrojone warzywa polewamy oliwą i posypujemy przyprawami.
Warzywa grillujemy i serwujemy z naszą pomidorową salsą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
121
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.