Grillowane warzywa z salsą
kontakt_1
0
0 / 0
Szukasz smacznej przekąski na grilla lub aromatycznego dodatku do obiadu? Spróbuj grillowanych warzyw z salsą, które przygotujesz w mniej niż godzinę. To idealny wybór dla wegetarian, wegan, jak i wszystkich, którzy cenią sobie aromatyczne potrawy. To także świetna opcja dla tych, którzy szukają zdrowych alternatyw dla tłustych i ciężkostrawnych mięs na grillu. Grillowane warzywa z salsą to połączenie smaków, które zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy!
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. cukinia
2 szt. żółta papryka
2 szt. czerwona cebula
2 łyżka oliwa z oliwek
1 szcz. suszony majeranek
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 szcz. papryka wędzona w proszku
1 pusz. pomidory krojone łowicz
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 szcz. cukier
Przygotowanie
Pomidory redukujemy na małym ogniu. Następnie dodajemy posiekaną bazylię i doprawiamy przyprawami.
Kiedy nasza salsa zgęstnieje i ostygnie, blendujemy na gładką masę.
Warzywa myjemy i kroimy w dowolny kształt.
Następnie pokrojone warzywa polewamy oliwą i posypujemy przyprawami.
Warzywa grillujemy i serwujemy z naszą pomidorową salsą.