Grillowane warzywa z pesto z suszonych pomidorów

kontakt_2
Grillowane warzywa z pesto z suszonych pomidorów

0

5 / 2

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2 szt. średnia cukinia

3 szt. ząbek czosnku

1 opak. ser typu feta

3 łyżka ketchup kotlin łagodny

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Cukinię myjemy i kroimy na plastry grubości ok pół centymetra, a następnie układamy na talerzu i solimy.

2

Przygotowujemy pesto: suszone pomidory wyjmujemy z zalewy i kroimy na plasterki, a następnie umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy je blendować. Do pomidorów przeciskamy przez praskę 3 obrane ząbki czosnku i zaczynamy blendować. Po chwili dolewamy połowę zalewy ze słoika z pomidorami i ponownie blendujemy. Doprawiamy do smaku solą.

3

Ser feta kroimy w kosteczkę, oliwki kroimy w plasterki.

4

Zabieramy się za grillowanie cukinii w plastrach na grillu - kilka minut z każdej strony, aż cukinia zmięknie. Następnie na grillowaną cukinię kładziemy pesto z pomidorów, na nie układamy kosteczki fety i dekorujemy krążkami oliwek.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

929

kcal

Białka

52

gram

Węglowodany

58

gram

Tłuszcze

52

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły