Example thumb
1

Składniki

4 Szczypty
sól
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
czosnek
8 Sztuk
Parówki
1 Sztuka
Bakłażan
8 Sztuk
ziemniaki
4 Łyżki
szczypiorek
1 Łyżka
Przyprawa do ziemniaków
4 Łyżki
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Przygotowujemy 4 kawałki folii aluminiowej.
  2. Ziemniaki, marchew, obieramy, kroimy w plastry, cebulę w piórka, czosnek w plasterki, paprykę w dużą kostkę. Parówki kroimy na mniejsze kawałki ok 1-2 cm. Bakłażan myjemy, kroimy w grube plastry solimy z obu stron, odkładamy aż wypuszczą wodę, następnie dokładnie spłukujemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, ponownie lekko solimy. Ziemniaki przyprawiamy przyprawą do ziemniaków, solą, pieprzem, smarujemy olejem.
  3. Na na każdą rozłożoną folię, wlewamy po łyżce oleju, układamy bakłażany, ziemniaki, marchew, cebulę, czosnek , parówki, przyprawiamy, zawijamy każdą porcję , grillujemy ok 30 minut.
  4. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego !!!!!!

Opis

Bakłażan, ziemniaczki, marchewka, paróweczki...... po prostu pycha !!!! :)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!