1

Składniki

4 Szczypty
sól
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
czosnek
8 Sztuk
Parówki
1 Sztuka
Bakłażan
8 Sztuk
ziemniaki
4 Łyżki
szczypiorek
1 Łyżka
Przyprawa do ziemniaków
4 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotowujemy 4 kawałki folii aluminiowej.
  2. Ziemniaki, marchew, obieramy, kroimy w plastry, cebulę w piórka, czosnek w plasterki, paprykę w dużą kostkę. Parówki kroimy na mniejsze kawałki ok 1-2 cm. Bakłażan myjemy, kroimy w grube plastry solimy z obu stron, odkładamy aż wypuszczą wodę, następnie dokładnie spłukujemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, ponownie lekko solimy. Ziemniaki przyprawiamy przyprawą do ziemniaków, solą, pieprzem, smarujemy olejem.
  3. Na na każdą rozłożoną folię, wlewamy po łyżce oleju, układamy bakłażany, ziemniaki, marchew, cebulę, czosnek , parówki, przyprawiamy, zawijamy każdą porcję , grillujemy ok 30 minut.
  4. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego !!!!!!

Opis

Bakłażan, ziemniaczki, marchewka, paróweczki...... po prostu pycha !!!! :)

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min

Samosy - indyjskie pierożki

Średni Do 1 godz

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz

Łosoś saute z ogórkiem

Łatwy Do 1 godz

Makaron zapiekany z bakłażanami i tymiankiem

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!