Grillowane pieczarki faszerowane

MonikaSotnik
Grillowane pieczarki faszerowane

0

0 / 0

Jeśli chcemy zachwycić gości na spotkaniu przy grillu, warto spróbować tego przepisu. Pyszne i łatwe danie z dobrze dobranymi składnikami, które tworzą wyjątkową całość.

13

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

8 szt. pieczarki duże

400 g mięso mielone wieprzowe

100 g ryż biały

2 szt. ogórki konserwowe krakus

1 szt. saszetka koncentratu pomidorowego łowicz 30%

0.50 szt. papryka czerwona

1 szt. bułka kajzerka

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

1 szt. ząbek czosnku

8 plaster ser salami pełnotłusty

0.50 łyżecz. sól, pieprz

4 łyżecz. masło

Przygotowanie


1

Pieczarki umyć, obrać i wydrążyć delikatnie. Na środek każdej wyłożyć plasterek sera.

2

Do mięsa mielonego dodać jajko, sól, pieprz, obraną i startą na grubych oczkach cebulę, namoczoną i odciśniętą kajzerkę oraz posiekany czosnek. Wymieszać dokładnie. Dodać posiekany w kostkę ogórek konserwowy, paprykę czerwoną, ugotowany w woreczku ryż oraz saszetkę koncentratu. Wymieszać wszystko dokładnie.

3

Farszem napełniać wydrążone i wyłożone serem pieczarki. Folię aluminiową podzielić na 8 części. Na środek każdej wyłożyć 0,5 łyżeczki masła. Pieczarki zawijać osobno, kierując brzegi folii do góry. Łatwiej będzie wtedy je doglądać na grillu.

4

Grillować na nagrzanym ruszcie. Najlepiej na tacce aluminiowej przez około 35 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły