Grillowane boczniaki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Grillowane boczniaki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975451395.jpeg&w=3840&q=75)
Pomysł na zdrową przekąskę, którą przygotujesz zaledwie w 15 minut. Umyte boczniaki wystarczy zalać oliwą, dodać do nich chilli oraz szczypty soli, a następnie położyć na grillu. Już po 6 minutach można delektować się ich smakiem!
0
0 / 0
Pomysł na zdrową przekąskę, którą przygotujesz zaledwie w 15 minut. Umyte boczniaki wystarczy zalać oliwą, dodać do nich chilli oraz szczypty soli, a następnie położyć na grillu. Już po 6 minutach można delektować się ich smakiem!
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
0.50 kg boczniaki
1 opak. tymbark jabłko mięta
1 szt. papryczka chili
1 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Umyte boczniaki zalewamy obficie oliwą z oliwek, dodajemy kawałeczki wędzonego chilli i solimy. Pieczemy około 6 minut na mocno rozgrzanym grillu od czasu do czasu przekręcając.