Grillowane boczniaki
kontakt_1
Pomysł na zdrową przekąskę, którą przygotujesz zaledwie w 15 minut. Umyte boczniaki wystarczy zalać oliwą, dodać do nich chilli oraz szczypty soli, a następnie położyć na grillu. Już po 6 minutach można delektować się ich smakiem!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
366
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
57
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pomysł na zdrową przekąskę, którą przygotujesz zaledwie w 15 minut. Umyte boczniaki wystarczy zalać oliwą, dodać do nich chilli oraz szczypty soli, a następnie położyć na grillu. Już po 6 minutach można delektować się ich smakiem!
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
0.50 kg boczniaki
1 opak. tymbark jabłko mięta
1 szt. papryczka chili
1 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Umyte boczniaki zalewamy obficie oliwą z oliwek, dodajemy kawałeczki wędzonego chilli i solimy. Pieczemy około 6 minut na mocno rozgrzanym grillu od czasu do czasu przekręcając.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
366
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
57
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.