Grillowane boczniaki

kontakt_1
Grillowane boczniaki

0

0 / 0

Pomysł na zdrową przekąskę, którą przygotujesz zaledwie w 15 minut. Umyte boczniaki wystarczy zalać oliwą, dodać do nich chilli oraz szczypty soli, a następnie położyć na grillu. Już po 6 minutach można delektować się ich smakiem!

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

0.50 kg boczniaki

1 opak. tymbark jabłko mięta

1 szt. papryczka chili

1 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Umyte boczniaki zalewamy obficie oliwą z oliwek, dodajemy kawałeczki wędzonego chilli i solimy. Pieczemy około 6 minut na mocno rozgrzanym grillu od czasu do czasu przekręcając.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

366

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

57

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły