Grillowana tortilla z kurczakiem i warzywami
AniaStawowa
Prosta i pyszna alternatywa dla tłustych mięs z grilla.
0
0 / 0
Prosta i pyszna alternatywa dla tłustych mięs z grilla.
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
4 szt. placki tortilla
1 szt. sałata lodowa
20 szt. pomidorki koktajlowe
1 szt. ogórek
1 szt. cebula czerwona
2 szt. filet z kurczaka
1 łyżeczka ostra papryka mielona
4 szcz. sól biała
4 g kolendra
3 szcz. suszone kwiaty lawendy
5 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
3 łyżeczka jogurt grecki
3 szcz. sól, pieprz
Przygotowanie
Filet nacieramy przyprawami i grillujemy po 5 minut z każdej strony. Następnie rwiemy widelcem na kawałki.
Sos: ketchup i jogurt mieszamy z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Tortille grilujemy z każdej strony po 1 minucie.
Warzywa kroimy według uznania na mniejsze części.
Każdy placek przekrajamy na pół, uzyskując półkole. Smarujemy sosem, układamy warzywa oraz mięso i zamykamy. Smaczne i na ciepło i zimno!