Grillowana tortilla z kurczakiem i warzywami

AniaStawowa
Grillowana tortilla z kurczakiem i warzywami

0

0 / 0

Prosta i pyszna alternatywa dla tłustych mięs z grilla.

13

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

4 szt. placki tortilla

1 szt. sałata lodowa

20 szt. pomidorki koktajlowe

1 szt. ogórek

1 szt. cebula czerwona

2 szt. filet z kurczaka

1 łyżecz. ostra papryka mielona

4 szczyp. sól biała

4 g kolendra

3 szczyp. suszone kwiaty lawendy

5 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

3 łyżecz. jogurt grecki

3 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Filet nacieramy przyprawami i grillujemy po 5 minut z każdej strony. Następnie rwiemy widelcem na kawałki.

2

Sos: ketchup i jogurt mieszamy z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

3

Tortille grilujemy z każdej strony po 1 minucie.

4

Warzywa kroimy według uznania na mniejsze części.

5

Każdy placek przekrajamy na pół, uzyskując półkole. Smarujemy sosem, układamy warzywa oraz mięso i zamykamy. Smaczne i na ciepło i zimno!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

196

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły