Grillowana tortilla z kurczakiem i warzywami
AniaStawowa
Prosta i pyszna alternatywa dla tłustych mięs z grilla.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
196
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Prosta i pyszna alternatywa dla tłustych mięs z grilla.
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
4 szt. placki tortilla
1 szt. sałata lodowa
20 szt. pomidorki koktajlowe
1 szt. ogórek
1 szt. cebula czerwona
2 szt. filet z kurczaka
1 łyżecz. ostra papryka mielona
4 szczyp. sól biała
4 g kolendra
3 szczyp. suszone kwiaty lawendy
5 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
3 łyżecz. jogurt grecki
3 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Filet nacieramy przyprawami i grillujemy po 5 minut z każdej strony. Następnie rwiemy widelcem na kawałki.
Sos: ketchup i jogurt mieszamy z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Tortille grilujemy z każdej strony po 1 minucie.
Warzywa kroimy według uznania na mniejsze części.
Każdy placek przekrajamy na pół, uzyskując półkole. Smarujemy sosem, układamy warzywa oraz mięso i zamykamy. Smaczne i na ciepło i zimno!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
196
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.