Grillowana cukinia z fetą, oliwkami i oliwą
kontakt_1
Grillowana cukinia z fetą, oliwkami oraz oliwą. Czy to nie brzmi pysznie? No właśnie… Sprawdź nasz ekspresowy przepis (jedynie 15 minut) na to smakowite danie. Ręczymy, że wszyscy będą się nim zajadali!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
320
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4.7 / 3
Grillowana cukinia z fetą, oliwkami oraz oliwą. Czy to nie brzmi pysznie? No właśnie… Sprawdź nasz ekspresowy przepis (jedynie 15 minut) na to smakowite danie. Ręczymy, że wszyscy będą się nim zajadali!
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. cukinia
1 kostka ser feta
1 puszka oliwki czarne
2 łyżka oliwa z oliwek
2 szt. ząbek czosnku
1 opak. tymbark jabłko wiśnia
Przygotowanie
Obmytą cukinię kroimy na połówki i nacieramy obranym czosnkiem z oliwą, kruszymy ser na kawałki cukinii i dodajemy oliwki.
Grillujemy na ruszcie około 15 minut do miękkości cukinii.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
320
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.