Grillowana cukinia z fetą, oliwkami i oliwą

kontakt_1
Grillowana cukinia z fetą, oliwkami i oliwą

Średnia 4.7 / 3

Oceń!

Grillowana cukinia z fetą, oliwkami oraz oliwą. Czy to nie brzmi pysznie? No właśnie… Sprawdź nasz ekspresowy przepis (jedynie 15 minut) na to smakowite danie. Ręczymy, że wszyscy będą się nim zajadali!

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. cukinia

1 kostka ser feta

1 puszka oliwki czarne

2 łyżka oliwa z oliwek

2 szt. ząbek czosnku

1 opak. tymbark jabłko wiśnia

Przygotowanie


Obmytą cukinię kroimy na połówki i nacieramy obranym czosnkiem z oliwą, kruszymy ser na kawałki cukinii i dodajemy oliwki.

Grillujemy na ruszcie około 15 minut do miękkości cukinii.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

320

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły