Grillowana cukinia

barbara.kowal
Grillowana cukinia

0

0 / 0

Pyszne, łatwe w przygotowaniu cukinie z grilla to hit przyjęć w ogrodzie!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 szt. cukinia

0.50 szkl. oliwa z oliwek

3 szczyp. sól, pieprz

3 szczyp. zioła

100 g ser tarty

1 opak. ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

Przygotowanie


1

Cukinie umyj i osusz. Pokrój wzdłuż na średniej grubości plastry.

2

Następnie posyp solą, aby cukinia puściła wodę. Odsącz.

3

Posmaruj oliwą i dodaj pieprz i zioła.

4

Grilluj pod kontrolą, by nie spalić warzyw.

5

Pod koniec grillowania posyp cukinię tartym serem. Możesz podać ją z ketchupem łagodnym do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

300

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły