Grillowana cukinia
barbara.kowal
Pyszne, łatwe w przygotowaniu cukinie z grilla to hit przyjęć w ogrodzie!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
300
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszne, łatwe w przygotowaniu cukinie z grilla to hit przyjęć w ogrodzie!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
2 szt. cukinia
0.50 szkl. oliwa z oliwek
3 szczyp. sól, pieprz
3 szczyp. zioła
100 g ser tarty
1 opak. ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
Przygotowanie
Cukinie umyj i osusz. Pokrój wzdłuż na średniej grubości plastry.
Następnie posyp solą, aby cukinia puściła wodę. Odsącz.
Posmaruj oliwą i dodaj pieprz i zioła.
Grilluj pod kontrolą, by nie spalić warzyw.
Pod koniec grillowania posyp cukinię tartym serem. Możesz podać ją z ketchupem łagodnym do smaku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
300
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.