0

Składniki

3 Mililitry
Aromat śmietankowy
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
6 Sztuk
jaja kurze całe
30 Dekagramów
cukier puder
35 Dekagramów
mąka ziemniaczana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy po 1 żółtku, następnie dodajemy mąkę ziemniaczana wymieszaną z proszkiem do pieczenia,wlewamy kilka kropel aromatu, ucieramy na puszysta masę.
  2. Z białek ubijamy sztywną pianę.
  3. Dodajemy ja do ucieranego ciasta.
  4. Wlewamy do formy.
  5. Forma musi być w 3/4 zakryta gotującą się wodą.
  6. Gotujemy 1,5 godziny.
  7. Babkę po ostygnięciu można polać polewą.

Opis

Puszysta babka, lepsza niż te pieczone.

Podobne przepisy

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Toffi

Przepis
Średni Do 1 godz
Toffi

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!