0

Składniki

3 Mililitry
Aromat śmietankowy
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
6 Sztuk
jaja kurze całe
30 Dekagramów
cukier puder
35 Dekagramów
mąka ziemniaczana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy po 1 żółtku, następnie dodajemy mąkę ziemniaczana wymieszaną z proszkiem do pieczenia,wlewamy kilka kropel aromatu, ucieramy na puszysta masę.
  2. Z białek ubijamy sztywną pianę.
  3. Dodajemy ja do ucieranego ciasta.
  4. Wlewamy do formy.
  5. Forma musi być w 3/4 zakryta gotującą się wodą.
  6. Gotujemy 1,5 godziny.
  7. Babkę po ostygnięciu można polać polewą.

Opis

Puszysta babka, lepsza niż te pieczone.

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Toffi

Przepis
Średni Do 1 godz
Toffi

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!