Gotowana babka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Gotowana babka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977249024.jpeg&w=3840&q=75)
Gotowana babka? Tak, to możliwe! Wypróbuj przepis na tę puszystą babkę, a już nie wrócisz do pieczonej.
0
0 / 0
Gotowana babka? Tak, to możliwe! Wypróbuj przepis na tę puszystą babkę, a już nie wrócisz do pieczonej.
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
16 porcji
Składniki
3 aromat śmietankowy
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 kostka margaryna zwykła
6 szt. jaja kurze całe
30 dag. cukier puder
35 dag. mąka ziemniaczana
Przygotowanie
1
Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po 1 żółtku. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlać kilka kropel aromatu. Utrzeć na puszystą masę.
2
Z białek ubić sztywną pianę.
3
Dodać ją do ucieranego ciasta.
4
Wlać do formy.
5
Forma musi być w 3/4 zakryta gotującą się wodą.
6
Gotować 1,5 godziny.
7
Babkę po ostygnięciu można polać polewą.