Gotowana babka

m7
Gotowana babka

0

0 / 0

Gotowana babka? Tak, to możliwe! Wypróbuj przepis na tę puszystą babkę, a już nie wrócisz do pieczonej.

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

3 aromat śmietankowy

2 łyżecz. proszek do pieczenia

1 kostka margaryna zwykła

6 szt. jaja kurze całe

30 dag. cukier puder

35 dag. mąka ziemniaczana

Przygotowanie


1

Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po 1 żółtku. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlać kilka kropel aromatu. Utrzeć na puszystą masę.

2

Z białek ubić sztywną pianę.

3

Dodać ją do ucieranego ciasta.

4

Wlać do formy.

5

Forma musi być w 3/4 zakryta gotującą się wodą.

6

Gotować 1,5 godziny.

7

Babkę po ostygnięciu można polać polewą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

296

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły