Glazurowana szynka
kontakt_1
Wartości odżywcze na porcję
Energia
924
kcal
Białka
107
gram
Węglowodany
48
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
10
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 kg szynka wieprzowa ze skórą
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
5 szt. ziele angielskie
5 szczyp. pieprz czarny
3 szt. liście laurowe
1 łyżka goździki
3 łyżka miód
3 łyżka musztarda ostra
2 l tymbark jabłko mięta
Przygotowanie
Szynkę zalej wodą i zagotuj. Wylej wodę - wlej świeżej, dodaj cebulę, czosnek, ziele angielskie, liście laurowe i ziarna pieprzu, gotuj przez 1 godzinę.
Po wyjęciu, lekko wystudź. Zaciągnij skórę ale tłuszcz zostaw. Natnij szynkę w romby i w każdy z nich włóż goździk.
Połącz ze sobą miód z musztardą i nasmaruj całą szynkę. Piecz w 200st przez ok 25-30 minut aż się zrumieni.
Podawaj z sokiem Tymbark.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
924
kcal
Białka
107
gram
Węglowodany
48
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.