Glazurowana szynka

kontakt_1
Glazurowana szynka

1

0 / 0

10

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 kg szynka wieprzowa ze skórą

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

5 szt. ziele angielskie

5 szczyp. pieprz czarny

3 szt. liście laurowe

1 łyżka goździki

3 łyżka miód

3 łyżka musztarda ostra

2 l tymbark jabłko mięta

Przygotowanie


1

Szynkę zalej wodą i zagotuj. Wylej wodę - wlej świeżej, dodaj cebulę, czosnek, ziele angielskie, liście laurowe i ziarna pieprzu, gotuj przez 1 godzinę.

2

Po wyjęciu, lekko wystudź. Zaciągnij skórę ale tłuszcz zostaw. Natnij szynkę w romby i w każdy z nich włóż goździk.

3

Połącz ze sobą miód z musztardą i nasmaruj całą szynkę. Piecz w 200st przez ok 25-30 minut aż się zrumieni.

4

Podawaj z sokiem Tymbark.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

924

kcal

Białka

107

gram

Węglowodany

48

gram

Tłuszcze

31

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły