Gazpacho pomidorowo-arbuzowe z chili

Łowicz
Gazpacho pomidorowo-arbuzowe z chili

0

0 / 0

Gazpacho pomidorowo-arbuzowe to aromatyczna, lekka i wyjątkowo smaczna zupa, która z pewnością przypadnie do gustu fanom słodko-pikantnych smaków. To idealny wybór na letni obiad, kiedy mamy ochotę na coś orzeźwiającego i odżywczego. Połączenie pomidorów malinowych, arbuza, papryczki chili, nerkowców i fety doskonale smakuje zarówno samodzielnie, jak i w towarzystwie chrupiących grzanek z oliwą. Smacznego!

8

Składniki

20 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 łyżecz. koncentrat pomidorowy łowicz

4 szt. pomidory malinowe

0.50 szt. arbuz

1 szt. papryczka chili

2 szt. ząbki czosnku

50 g orzechy nerkowca

1 szczyp. sól

1 szczyp. cukier

Przygotowanie


1

Pomidory malinowe kroimy na kawałki, usuwając szypułki i umieszczamy w kielichu blendera.

2

Dodajemy miąższ z arbuza bez pestek, pokrojoną na mniejsze kawałki papryczkę chili, ząbki czosnku i nerkowce.

3

Całość blendujemy na gładką masę i doprawiamy solą i cukrem.

4

Gazpacho podajemy dobrze schłodzone i posypujemy serem feta.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły