Inspiracja Adobe Stock
1

Składniki

8 Sztuk
Udka kurze bez skóry
6 Sztuk
marchew
1 Sztuka
por
3 Sztuki
ziele angielskie
3 Sztuki
liść laurowy
4 Sztuki
Rosoł
1 Sztuka
ŻELATYNA
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Udka z kurczaka gotujemy z przyprawami marchewka i porą dodajemy kostki rosołowe i robimy taki rosół na koniec przecedzamy mięsko obieramy i kroimy w kostkę marchew to samo pora tez w talarki do gorącego rosołu dodajemy paczkę żelatyny 30 gram mieszamy i dodajemy mięso przekładamy w zimne salaterki i gotowe po zastygnięciu podawać z pieczywem

Opis

Uwielbiam drobiową galaretę.

Podobne przepisy

Kulebiak z kapustą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kulebiak z kapustą

Swojska kaszanka

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Swojska kaszanka

Śledzie w occie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Śledzie w occie

Smażone pierożki ze świątecznym farszem

Przepis
Średni Do 3 godz
Smażone pierożki ze świątecznym farszem

Łosoś w galarecie z warzywami

Przepis
Średni Do 2 godz
Łosoś w galarecie z warzywami

Dorsz w galarecie

Przepis
Średni Do 40 min
Dorsz w galarecie

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Kanapkowa stonoga

Przepis
Średni Do 40 min
Kanapkowa stonoga

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!