Fit rabarbarowo- jabłkowe crumble

decomorreno
Fit rabarbarowo- jabłkowe crumble

0

5 / 2

Crumble to po prostu owoce zapiekane pod kruszonką, ale jeżeli nasza kruszonka jest z kaszy jaglanej z dodatkiem aromatycznego kakao i migdałów to czeka nas wspaniała uczta smaków. Wykorzystując sezonowy rabarbar i łącząc go z jagodami goi to otrzymujemy zarówno sycące śniadanie, a równocześnie przepyszny deser. Smacznego!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg rabarbar

2 szt. jabłka

1 łyżka mąka ziemniaczana

100 g kasza jaglana

3 łyżka olej kokosowy

25 g migdały

2 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka ksylitol

2 łyżka jagody goji

Przygotowanie


1

Kaszę jaglaną ugotuj. Dodaj olej, zmielone migdały, kakao oraz ksylitol. Wymieszaj łyżką aż składniki się połączą.

2

Rabarbar, jabłka umyj i pokrój w dużą kostkę. Wymieszaj owoce z mąką ziemniaczaną.

3

Formę wysmaruj odrobiną oleju kokosowego, przełóż owoce, na wierzch połóż jaglaną kruszonkę.

4

Piecze przez około 20 minut w temperaturze 180°C. Podawaj posypane jagodami goji oraz z dodatkiem roślinnego jogurtu lub ubitej śmietanki kokosowej.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły