0
Średnia: 5 (głosów: 1)

Składniki

2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1 Kilogram
Rabarbar
2 Sztuki
jabłka
1 Łyżka
mąka ziemniaczana
100 Gramów
Kasza jaglana
3 Łyżki
Olej kokosowy
25 Gramów
migdały
2 Łyżki
Ksylitol
2 Łyżki
jagody goji
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kaszę jaglaną ugotuj. Dodaj olej, zmielone migdały, kakao oraz ksylitol. Wymieszaj łyżką aż składniki się połączą.
  2. Rabarbar, jabłka umyj i pokrój w dużą kostkę. Wymieszaj owoce z mąką ziemniaczaną.
  3. Formę wysmaruj odrobiną oleju kokosowego, przełóż owoce, na wierzch połóż jaglaną kruszonkę.
  4. Piecze przez około 20 minut w temperaturze 180°C. Podawaj posypane jagodami goji oraz z dodatkiem roślinnego jogurtu lub ubitej śmietanki kokosowej.

Opis

Crumble to po prostu owoce zapiekane pod kruszonką, ale jeżeli nasza kruszonka jest z kaszy jaglanej z dodatkiem aromatycznego kakao i migdałów to czeka nas wspaniała uczta smaków. Wykorzystując sezonowy rabarbar i łącząc go z jagodami goi to otrzymujemy zarówno sycące śniadanie, a równocześnie przepyszny deser. Smacznego!

Podobne przepisy

Jaglanka z morwą białą i orzechami laskowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jaglanka z morwą białą i orzechami laskowymi

Kakaowy „sernik” jaglany

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowy „sernik” jaglany

Mazurek jaglany

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Mazurek jaglany

Domowa czekolada

Przepis
Łatwy Do 15 min
Domowa czekolada

Fit ciasteczka owsiane z jagodami goji

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fit ciasteczka owsiane z jagodami goji

Zdrowa wuzetka bezglutenowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zdrowa wuzetka bezglutenowa

Gofry jaglane z kremem kakaowym z awokado

Przepis
Średni Do 40 min
Gofry jaglane z kremem kakaowym z awokado

Placuszki kakaowo-szpinakowe z granatem

Przepis
Łatwy Do 15 min
Placuszki kakaowo-szpinakowe z granatem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!