Fit rabarbarowo- jabłkowe crumble
decomorreno
Crumble to po prostu owoce zapiekane pod kruszonką, ale jeżeli nasza kruszonka jest z kaszy jaglanej z dodatkiem aromatycznego kakao i migdałów to czeka nas wspaniała uczta smaków. Wykorzystując sezonowy rabarbar i łącząc go z jagodami goi to otrzymujemy zarówno sycące śniadanie, a równocześnie przepyszny deser. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
144
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 2
Crumble to po prostu owoce zapiekane pod kruszonką, ale jeżeli nasza kruszonka jest z kaszy jaglanej z dodatkiem aromatycznego kakao i migdałów to czeka nas wspaniała uczta smaków. Wykorzystując sezonowy rabarbar i łącząc go z jagodami goi to otrzymujemy zarówno sycące śniadanie, a równocześnie przepyszny deser. Smacznego!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg rabarbar
2 szt. jabłka
1 łyżka mąka ziemniaczana
100 g kasza jaglana
3 łyżka olej kokosowy
25 g migdały
2 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka ksylitol
2 łyżka jagody goji
Przygotowanie
Kaszę jaglaną ugotuj. Dodaj olej, zmielone migdały, kakao oraz ksylitol. Wymieszaj łyżką aż składniki się połączą.
Rabarbar, jabłka umyj i pokrój w dużą kostkę. Wymieszaj owoce z mąką ziemniaczaną.
Formę wysmaruj odrobiną oleju kokosowego, przełóż owoce, na wierzch połóż jaglaną kruszonkę.
Piecze przez około 20 minut w temperaturze 180°C. Podawaj posypane jagodami goji oraz z dodatkiem roślinnego jogurtu lub ubitej śmietanki kokosowej.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
144
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.