Faworki Domowe

m7
Faworki Domowe

Średnia 0 / 0

Oceń!

Faworki Domowe

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 łyżecz. proszek do pieczenia

2.50 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

5 szt. żółtko jaja kurzego

1 łyżka masło

1 łyżka spirytus

0.50 szkl. śmietana

Przygotowanie


1.Z podanych składników zagniatamy ciasto i mocno wybijamy wałkiem.

2.Następnie cieniutko rozwałkowujemy, tniemy na prostokąty, a środek każdego nacinamy wzdłuż.

3.Koniec ciasta przekładamy przez nacięcie, tworząc kokardkę.

4.Na gorący smalec wkładamy faworki i smażymy na złoty kolor.

5.Osączamy na papierowym ręczniku.

6.Zimne posypujemy cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

362

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

50

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły