Faworki Domowe

m7
Faworki Domowe

0

0 / 0

Faworki Domowe

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 łyżeczka proszek do pieczenia

2.50 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

5 szt. żółtko jaja kurzego

1 łyżka masło

1 łyżka spirytus

0.50 szkl. śmietana

Przygotowanie


1

1.Z podanych składników zagniatamy ciasto i mocno wybijamy wałkiem.

2

2.Następnie cieniutko rozwałkowujemy, tniemy na prostokąty, a środek każdego nacinamy wzdłuż.

3

3.Koniec ciasta przekładamy przez nacięcie, tworząc kokardkę.

4

4.Na gorący smalec wkładamy faworki i smażymy na złoty kolor.

5

5.Osączamy na papierowym ręczniku.

6

6.Zimne posypujemy cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły