Faworki Domowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Faworki Domowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973118442.jpeg&w=3840&q=75)
Faworki Domowe
0
0 / 0
Faworki Domowe
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 łyżecz. proszek do pieczenia
2.50 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
5 szt. żółtko jaja kurzego
1 łyżka masło
1 łyżka spirytus
0.50 szkl. śmietana
Przygotowanie
1
1.Z podanych składników zagniatamy ciasto i mocno wybijamy wałkiem.
2
2.Następnie cieniutko rozwałkowujemy, tniemy na prostokąty, a środek każdego nacinamy wzdłuż.
3
3.Koniec ciasta przekładamy przez nacięcie, tworząc kokardkę.
4
4.Na gorący smalec wkładamy faworki i smażymy na złoty kolor.
5
5.Osączamy na papierowym ręczniku.
6
6.Zimne posypujemy cukrem pudrem.