Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

0.5 Kilograma
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Szczypta
cukier puder
1 Łyżeczka
spirytus
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
śmietana
8 Sztuk
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
smalec
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. cisto musi być dość twarde i elastyczne.
  2. Mąkę wsypać na stolnicę - wbić żółtka, wlać śmietanę i zagnieść mąkę
  3. końcem noża siekać ciasto
  4. gdy zostanie połowa suchej mąki wlać spirytus i dodać sól zagnieść ciasto
  5. wyrobić ciasto wałkiem tak aby się tworzyły pęcherzyki
  6. położyć pod miskę aby nie wyschło
  7. Formować faworki i smażyć na tłuszczu

Opis

Faworki

Podobne przepisy

Faworki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Faworki

Chrusty

Przepis
Średni Do 1 godz
Chrusty

Pączki migdaŁowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki migdaŁowe

Pączki z budyniem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z budyniem

Pączki migdałowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Pączki migdałowe

Faworki

Przepis
Średni Do 1 godz
Faworki

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Faworki Domowe

Przepis
Średni Do 1 godz
Faworki Domowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!