1

Składniki

2 Sztuki
jajko
6 Sztuk
żółtko jaja kurzego
3 Łyżki
śmietana
3 Łyżki
spirytus
60 Dekagramów
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1.Na stolnicy wyrabiamy ciasto.
  2. 2.Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na ok. pół godziny.
  3. 3.Później cienko wałkujemy i wykrawamy radełkiem paski, w których pośrodku robimy nacięcie.
  4. 4.Przewlekamy przez nie jeden koniec ciasta.
  5. 5.Faworki smażymy na gorącym oleju.
  6. 6.Układamy na papierowym ręczniku, a gdy wystygną, posypujemy cukrem pudrem.

Opis

Faworki

Podobne przepisy

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz.

Mazurek

Łatwy Do 1 godz.

Pączki migdałowe

Średni Do 3 godz.

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz.

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz.

Ciasteczka kruche z marmoladą

Średni Do 1 godz.

Ciastka Kwiatuszki

Trudny Do 1 godz.

Ciastka szachownica

Łatwy Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!