1

Składniki

2 Sztuki
jajko
6 Sztuk
żółtko jaja kurzego
3 Łyżki
śmietana
3 Łyżki
spirytus
60 Dekagramów
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1.Na stolnicy wyrabiamy ciasto.
  2. 2.Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na ok. pół godziny.
  3. 3.Później cienko wałkujemy i wykrawamy radełkiem paski, w których pośrodku robimy nacięcie.
  4. 4.Przewlekamy przez nie jeden koniec ciasta.
  5. 5.Faworki smażymy na gorącym oleju.
  6. 6.Układamy na papierowym ręczniku, a gdy wystygną, posypujemy cukrem pudrem.

Opis

Faworki

Podobne przepisy

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Mazurek

Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Pączki migdałowe

Średni Do 3 godz
Pączki migdałowe

Puszysta tarta z jabłkami!

Średni Do 1 godz
Puszysta tarta z jabłkami!

Tarta z ricottą, brzoskwinią i Czekodżemem

Łatwy Do 1,5 godz
Tarta z ricottą, brzoskwinią i Czekodżemem

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Ciasteczka kruche z marmoladą

Średni Do 1 godz
Ciasteczka kruche z marmoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!