Faworki

m7
Faworki

1

0 / 0

Faworki

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 szt. jajko

6 szt. żółtko jaja kurzego

3 łyżka śmietana

3 łyżka spirytus

60 dek. lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

1.Na stolnicy wyrabiamy ciasto.

2

2.Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na ok. pół godziny.

3

3.Później cienko wałkujemy i wykrawamy radełkiem paski, w których pośrodku robimy nacięcie.

4

4.Przewlekamy przez nie jeden koniec ciasta.

5

5.Faworki smażymy na gorącym oleju.

6

6.Układamy na papierowym ręczniku, a gdy wystygną, posypujemy cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły