Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Eklerki z kremem to przysmak powszechnie znany i uwielbiany przez amatorów słodkości. Stanowi doskonałe połączenie klasycznego parzonego ciasta i delikatnego kremu budyniowego (creme patissiere). Koniecznie sprawdź nasz przepis obłędnie czekoladowe eklerki, które dosłownie rozpływają się w ustach i ekspresowo znikają z talerza!
SKŁADNIKI NA CIASTO: |
|||
125 | Gramów | ||
![]() |
|||
35 | Gramów | ||
![]() |
|||
250 | Mililitrów |
woda
|
|
100 | Gramów |
masło
|
|
35 | Gramów |
cukier
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
4 | Sztuki |
JAJA
|
|
SKŁADNIKI NA KREM: |
|||
35 | Gramów | ||
![]() |
|||
250 | Gramów |
Mascarpone
|
|
500 | Mililitrów |
śmietana 36%
|
|
50 | Gramów |
cukier puder
|
|
SKŁADNIKI NA POLEWĘ: |
|||
2 | Łyżki | ||
![]() |
|||
3 | Łyżki |
masło
|
|
2 | Łyżki |
cukier puder
|
|
2 | Łyżki |
śmietanka kremowa 30%
|
|
Alergeny | |||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |