Inspiracja Adobe Stock
1
Średnia: 4 (głosów: 1)

Składniki

2 Sztuki
udko z kurczaka
1 Sztuka
Podudzie indyka ze skórą
2 Sztuki
Kaczka skrzydło
40 Dekagramów
Wołowina szponder
2 Sztuki
marchew
2 Sztuki
korzeń pietruszki
1 Sztuka
Seler korzeń
1 Sztuka
por
0.5 Sztuki
Kalarepa
0.5 Pęczka
nać pietruszki
0.5 Pęczka
Lubczyk
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
liść laurowy
1 Łyżeczka
pieprz ziarnisty
1 Sztuka
Liść kapusty włoskiej
1 Sztuka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso dokładnie myjemy , wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Doprowadzamy do wrzenia cały czas zbierając powstałe na wierzchu szumowiny. Gotujemy bez przykrycia na malutkim ogniu tak aby rosół jedynie "pyrkał". To ważne- aby nie był mętny.
  2. Po ok. 1,5 godz. dodajemy obrane i pokrojone warzywa oraz opaloną w ogniu cebulę. Gotujemy kolejne 1,5 godz.
  3. Na koniec możemy doprawić solą i pieprzem. Ja zamiast soli do rosołu używam przyprawy typu vegeta. Podajemy z makaronem Lubella jajeczna krajaneczka. Posypujemy świeżą posiekaną natką pietruszki.

Podobne przepisy

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Przepis
Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Pomidorowa zabielana

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pomidorowa zabielana

Krupnik na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krupnik na żeberkach

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Zupa grzybowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa grzybowa

Grzybowa jak u babci

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Grzybowa jak u babci

Rosół z krajaneczką

Przepis
Średni Do 40 min
Rosół z krajaneczką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!