Domowe Michałki

Kakao DecoMorreno
Domowe Michałki

0

0 / 0

Michałki to kultowe polskie cukierki, które cieszą się dużą popularnością ze względu ze względu na swój mocno czekoladowy smak i kremową konsystencję. Można je również przygotować w swojej kuchni. To świetny wybór dla fanów domowych słodkości. Połączenie czekoladowego nadzienia z chrupiącymi orzechami idealnie sprawdzi się na wiele okazji. Życzymy smacznego!

6

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

200 g mleko w proszku

100 g masło orzechowe

50 g kakao decomorreno

50 ml olej kokosowy

50 g orzechy ziemne

150 g czekolada gorzka

Przygotowanie


1

W misce połącz mleko w proszku, masło orzechowe i kakao. Wymieszaj, aż uzyskasz jednolitą masę.

2

Dodaj olej kokosowy i posiekane orzechy. Ponownie wymieszaj, aby składniki dobrze się połączyły.

3

Przenieś masę do foremki silikonowej lub wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównaj powierzchnię, aby uzyskać równą warstwę.

4

Umieść foremkę w zamrażarce na około 60 minut, aby masa stężała.

5

Mocno schłodzoną masę wyjmij z foremki i pokrój w prostokątne kawałki.

6

Każdy kawałek polej czekoladą, a następnie umieść go z powrotem na papierze do pieczenia.

7

Połóż pokryte czekoladą Michałki w zamrażarce na około 15-20 minut, aby czekolada stężała.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły