Deser rabarbarowo-jogurtowy

m7
Deser rabarbarowo-jogurtowy

1

0 / 0

Pyszny, szybki w wykonaniu deser:)

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. cynamon

2 szkl. rabarbar

0.25 szkl. cukier

1 szkl. jogurt naturalny

0.30 szkl. musli

0.50 szkl. woda

Przygotowanie


1

W niedużym garnuszku umieścić rabarbar, cukier, wodę, cynamon. Zagotować i pogotować około 10 minut, aż rabarbar będzie mięciutki, mieszając od czasu do czasu. Przestudzić, schłodzić w lodówce.

2

Rabarbar podzielić włożyć do szklanek, na wierzch wyłożyć jogurt, posypać muesli.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

137

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

27

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły