Czeskie knedle z sosem pieczeniowym
kontakt_1
Dobrý den, szukasz pomysłu na smaczny obiad? Bardzo proszę: tradycyjne danie czeskie, czyli knedle! Gotowane na parze, czeskie knedliki podawaj z ulubionym sosem pieczeniowym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
589
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
122
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Dobrý den, szukasz pomysłu na smaczny obiad? Bardzo proszę: tradycyjne danie czeskie, czyli knedle! Gotowane na parze, czeskie knedliki podawaj z ulubionym sosem pieczeniowym.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
300 woda
35 g świeże drożdże
0.50 łyżecz. cukier
500 g mąka pszenna
2 szczyp. sól
Przygotowanie
Do ciepłej wody dodajemy drożdże i cukier, robimy zaczyn drożdżowy i zostawiamy na 3 minuty.
Do zaczynu dodajemy drobno pokrojony chleb tostowy, mąkę i szczyptę soli. Wyrabiamy ciasto. Ciasto przykrywamy i odstawiamy na około 30 minut do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.
Z wyrośniętego ciasta formujemy 3 owalne wałki i gotujemy je na parze przez około 25 minut . Po ugotowaniu odstawiamy na 5 minut do ostudzenia a następnie kroimy na 3 cm plastry.
Czeskie knedle podajemy z ulubionym sosem pieczeniowym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
589
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
122
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.