Example thumb
0

Składniki

180 Gramów
Ser camembert pełnotłusty
1 Sztuka
jaja kurze całe
8 Łyżek
bułka tarta
4 Łyżki
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ser camembert pleśniowy powinien być w postaci dwóch krążków 2x90g.
  2. Każdy krążek sera panierujemy dwa razy, czyli obtaczamy w jajku, bułce tartej, znowu w jajku i na końcu ponownie w bułce tartej.
  3. Następnie kładziemy na rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor z obu stron.
  4. Podajemy z ziemniakami i surówkami (na zdjęciach papryka marynowana i buraczki w zalewie octowej).
  5. Uwaga: Krążki sera pleśniowego typu camembert można kupić również większe 120g i przyrządzić jak wyżej - będą po prostu większe porcje.
  6. Nie należy krążków przekrajać przed panierowaniem i smażeniem, aby były cieńsze: biała skórka pleśniowa chroni przed wylewaniem się sera na patelnię podczas smażenia (często tak się dzieje podczas podobnego przyrządzania żółtego sera).
  7. Ser na pewno w środku będzie gorący.

Opis

Dla wielbicieli serów camembert to idealny obiad.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!