Czeski obiad

m7
Czeski obiad

0

0 / 0

Dla wielbicieli serów camembert to idealny obiad.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

180 g ser camembert pełnotłusty

1 szt. jaja kurze całe

8 łyżka bułka tarta

4 łyżka olej

Przygotowanie


1

Ser camembert pleśniowy powinien być w postaci dwóch krążków 2x90g.

2

Każdy krążek sera panierujemy dwa razy, czyli obtaczamy w jajku, bułce tartej, znowu w jajku i na końcu ponownie w bułce tartej.

3

Następnie kładziemy na rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor z obu stron.

4

Podajemy z ziemniakami i surówkami (na zdjęciach papryka marynowana i buraczki w zalewie octowej).

5

Uwaga: Krążki sera pleśniowego typu camembert można kupić również większe 120g i przyrządzić jak wyżej - będą po prostu większe porcje.

6

Nie należy krążków przekrajać przed panierowaniem i smażeniem, aby były cieńsze: biała skórka pleśniowa chroni przed wylewaniem się sera na patelnię podczas smażenia (często tak się dzieje podczas podobnego przyrządzania żółtego sera).

7

Ser na pewno w środku będzie gorący.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły