Czekoladowe kulki sernikowe

Kakao DecoMorreno
Czekoladowe kulki sernikowe

0

0 / 0

Czekoladowe kulki sernikowe to prosty deser, który doskonale sprawdzi się na wiele okazji. Można je serwować zarówno jako słodki dodatek do popołudniowej kawy, jak i poczęstunek na różnego rodzaju przyjęcia, uroczystości lub imprezy. Połączenie twarogu, mlecznej czekolady, kakao i wiórków kokosowych z pewnością przypadnie do gustu fanom intensywnych smaków. Życzymy smacznego!

9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Masa

2 łyżka kakao decomorreno

1 opak. mleczna czekolada

200 g twaróg tłusty

0.50 szkl. wiórki kokosowe

4 łyżka miód

Polewa

1 opak. mleczna czekolada

2 łyżka masło

2 łyżka mleko

2 łyżka wiórki kokosowe

Przygotowanie


1

W kąpieli wodnej rozpuścić jedną tabliczkę czekolady, miód oraz kakao. Wymieszać, aby miało jednolitą konsystencję.

2

Wiórki kokosowe rozdrobnić blenderem na mączkę, część zostawić nierozdrobnioną do dekoracji.

3

Do rozpuszczonej czekolady dodać twaróg oraz wiórki i dokładnie wymieszać.

4

Uformować kulki i odstawić do zamrażarki na godzinę, aby stwardniały.

5

W kąpieli wodnej rozpuścić masło oraz drugą tabliczkę czekolady. Dodać dwie łyżki mleka i wymieszać na gładką konsystencję.

6

Zamrożone kulki twarogowe nabijać na patyczek do szaszłyka i maczać w polewie czekoladowej. Część kulek posypać wiórkami kokosowymi dla ozdoby.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły