Czekoladowe kulki sernikowe

Kakao DecoMorreno
Czekoladowe kulki sernikowe

Średnia 0 / 0

Oceń!

Czekoladowe kulki sernikowe to prosty deser, który doskonale sprawdzi się na wiele okazji. Można je serwować zarówno jako słodki dodatek do popołudniowej kawy, jak i poczęstunek na różnego rodzaju przyjęcia, uroczystości lub imprezy. Połączenie twarogu, mlecznej czekolady, kakao i wiórków kokosowych z pewnością przypadnie do gustu fanom intensywnych smaków. Życzymy smacznego!

9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Masa

2 łyżka kakao decomorreno

1 opak. mleczna czekolada

200 g twaróg tłusty

0.50 szkl. wiórki kokosowe

4 łyżka miód

Polewa

1 opak. mleczna czekolada

2 łyżka masło

2 łyżka mleko

2 łyżka wiórki kokosowe

Przygotowanie


W kąpieli wodnej rozpuścić jedną tabliczkę czekolady, miód oraz kakao. Wymieszać, aby miało jednolitą konsystencję.

Wiórki kokosowe rozdrobnić blenderem na mączkę, część zostawić nierozdrobnioną do dekoracji.

Do rozpuszczonej czekolady dodać twaróg oraz wiórki i dokładnie wymieszać.

Uformować kulki i odstawić do zamrażarki na godzinę, aby stwardniały.

W kąpieli wodnej rozpuścić masło oraz drugą tabliczkę czekolady. Dodać dwie łyżki mleka i wymieszać na gładką konsystencję.

Zamrożone kulki twarogowe nabijać na patyczek do szaszłyka i maczać w polewie czekoladowej. Część kulek posypać wiórkami kokosowymi dla ozdoby.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

235

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły