Czekoladowe drożdżowe z rabarbarem i truskawkami
decomorreno
Pyszne ciasto drożdżowe, które zachwyci wszystkich zwolenników rabarbaru i truskawek. Najlepiej smakuje ze świeżymi, letnimi owocami. Spróbujesz? :)
0
0 / 0
Pyszne ciasto drożdżowe, które zachwyci wszystkich zwolenników rabarbaru i truskawek. Najlepiej smakuje ze świeżymi, letnimi owocami. Spróbujesz? :)
9
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
24 porcje
Składniki
280 g mąka lubella puszysta tortowa
25 g kakao decomorreno
8 g drożdże suszone
90 g cukier
2 szt. jaja kurze całe
150 g mleko
65 g masło
50 g czekolada
1 szcz. sól
Przygotowanie
Posiekaj czekoladę na mniejsze kawałki. Mąkę wymieszaj z kakao, drożdżami oraz cukrem i szczyptą soli.
Dodaj ciepłe mleko, rozpuszczone masło oraz jajka. Zagnieć wstępnie, następnie dodaj posiekaną czekoladę.
Wyłóż ciasto do kwadratowej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na około 45 minut.
Na wierzchu ułóż pokrojone owoce.
Włóż do piekarnika i piecz przez około 40 minut w temp. 175°C. Po upieczeniu odstaw do wystygnięcia.
Przed podaniem pokrój i dodatkowo możesz oprószyć je cukrem pudrem.