Czekoladowe drożdżowe z rabarbarem i truskawkami

decomorreno
Czekoladowe drożdżowe z rabarbarem i truskawkami

0

0 / 0

Pyszne ciasto drożdżowe, które zachwyci wszystkich zwolenników rabarbaru i truskawek. Najlepiej smakuje ze świeżymi, letnimi owocami. Spróbujesz? :)

9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


24 porcje

Składniki

280 g mąka lubella puszysta tortowa

25 g kakao decomorreno

8 g drożdże suszone

90 g cukier

2 szt. jaja kurze całe

150 g mleko

65 g masło

50 g czekolada

1 szcz. sól

Przygotowanie


1

Posiekaj czekoladę na mniejsze kawałki. Mąkę wymieszaj z kakao, drożdżami oraz cukrem i szczyptą soli.

2

Dodaj ciepłe mleko, rozpuszczone masło oraz jajka. Zagnieć wstępnie, następnie dodaj posiekaną czekoladę.

3

Wyłóż ciasto do kwadratowej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na około 45 minut.

4

Na wierzchu ułóż pokrojone owoce.

5

Włóż do piekarnika i piecz przez około 40 minut w temp. 175°C. Po upieczeniu odstaw do wystygnięcia.

6

Przed podaniem pokrój i dodatkowo możesz oprószyć je cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły