0

Składniki

2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
100 Gramów
czekolada gorzka
400 Mililitrów
Śmietana 30%
4 Łyżki
konfitura z żółtych owoców Łowicz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Kiedy się roztopi dodaj 2 łyżki kakao. Dobrze wymieszaj.
  2. Napompuj delikatnie 4 balony. Balony posmaruj do połowy roztopioną czekoladą. Pozostaw do zastygnięcia.
  3. Śmietanę ubij na sztywno. Kiedy czekolada na balonie zastygnie delikatnie odpompuj balon.
  4. Do przygotowanych z czekolady miseczek nałóż ubitą śmietanę. Na środku delikatnie umieść po łyżce konfitury z żółtych owoców. Smacznego!

Opis

Zaskocz gości niecodziennym deserem. Deser, który zjesz w całości wraz z miseczką!

Podobne przepisy

Muffiny czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny czekoladowe

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Muffiny kakaowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Batoniki śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Batoniki śniadaniowe

Muffinki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Przepis
Średni Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładamy dżemem

Deser czekoladowy z nasionami chia

Przepis
Łatwy Do 15 min
Deser czekoladowy z nasionami chia

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!