0

Składniki

2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
100 Gramów
czekolada gorzka
400 Mililitrów
Śmietana 30%
4 Łyżki
konfitura z żółtych owoców Łowicz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Kiedy się roztopi dodaj 2 łyżki kakao. Dobrze wymieszaj.
  2. Napompuj delikatnie 4 balony. Balony posmaruj do połowy roztopioną czekoladą. Pozostaw do zastygnięcia.
  3. Śmietanę ubij na sztywno. Kiedy czekolada na balonie zastygnie delikatnie odpompuj balon.
  4. Do przygotowanych z czekolady miseczek nałóż ubitą śmietanę. Na środku delikatnie umieść po łyżce konfitury z żółtych owoców. Smacznego!

Opis

Zaskocz gości niecodziennym deserem. Deser, który zjesz w całości wraz z miseczką!

Podobne przepisy

Batoniki śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Batoniki śniadaniowe

Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Muffinki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Muffiny kakaowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Muffiny czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny czekoladowe

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Batoniki z Mlekołaków

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Batoniki z Mlekołaków

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!