Cytrynowa babka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Cytrynowa babka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974879903.jpeg&w=3840&q=75)
Babka bardzo smaczna,wilgotna babka cytrynowa. Ten przepis zawsze wychodzi!
0
3.7 / 6
Babka bardzo smaczna,wilgotna babka cytrynowa. Ten przepis zawsze wychodzi!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 kostka margaryna mleczna
0.50 szkl. cukier puder
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. cytryna
3 łyżka sok z cytryny
20 dag. cukier puder
20 dag. mąka pszenna tortowa lubella
Przygotowanie
1
Ciasto: Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem pudrem.
2
Dodać sok i skórkę z cytryny, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć składniki.
3
Na końcu dodać ubite białka, wymieszać i wylać do formy babkowej wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą.
4
Piec około 40 min w 160 st.
5
Lukier: Cukier puder wymieszać z sokiem i polać lukrem zimną babkę.