Cytrynowa babka

m7
Cytrynowa babka

Średnia 3.7 / 6

Oceń!

Babka bardzo smaczna,wilgotna babka cytrynowa. Ten przepis zawsze wychodzi!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2 łyżecz. proszek do pieczenia

1 kostka margaryna mleczna

0.50 szkl. cukier puder

4 szt. jaja kurze całe

1 szt. cytryna

3 łyżka sok z cytryny

20 dag. cukier puder

20 dag. mąka pszenna tortowa lubella

Przygotowanie


Ciasto: Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem pudrem.

Dodać sok i skórkę z cytryny, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć składniki.

Na końcu dodać ubite białka, wymieszać i wylać do formy babkowej wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą.

Piec około 40 min w 160 st.

Lukier: Cukier puder wymieszać z sokiem i polać lukrem zimną babkę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

3780

kcal

Białka

51

gram

Węglowodany

447

gram

Tłuszcze

201

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły