0

Składniki

20 Dekagramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna mleczna
0.5 Szklanki
cukier puder
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cytryna
3 Łyżki
sok z cytryny
20 Dekagramów
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto: Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem pudrem.
  2. Dodać sok i skórkę z cytryny, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć składniki.
  3. Na końcu dodać ubite białka, wymieszać i wylać do formy babkowej wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą.
  4. Piec około 40 min w 160 st.
  5. Lukier: Cukier puder wymieszać z sokiem i polać lukrem zimną babkę.

Opis

Babka bardzo smaczna,wilgotna.

Podobne przepisy

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!