0
Średnia: 4 (głosów: 1)

Składniki

20 Dekagramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna mleczna
0.5 Szklanki
cukier puder
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cytryna
3 Łyżki
sok z cytryny
20 Dekagramów
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto: Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem pudrem.
  2. Dodać sok i skórkę z cytryny, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć składniki.
  3. Na końcu dodać ubite białka, wymieszać i wylać do formy babkowej wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą.
  4. Piec około 40 min w 160 st.
  5. Lukier: Cukier puder wymieszać z sokiem i polać lukrem zimną babkę.

Opis

Babka bardzo smaczna,wilgotna.

Podobne przepisy

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Ciasto kakaowe kukułka

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Ciasto kakaowe kukułka

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Domek z piernika

Przepis
Trudny Do 3 godz
Domek z piernika

Omlet na śmietanie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Omlet na śmietanie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!