Cytrynowa babka
m7
Babka bardzo smaczna,wilgotna babka cytrynowa. Ten przepis zawsze wychodzi!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
3780
kcal
Białka
51
gram
Węglowodany
447
gram
Tłuszcze
201
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.7 / 6
Babka bardzo smaczna,wilgotna babka cytrynowa. Ten przepis zawsze wychodzi!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 kostka margaryna mleczna
0.50 szkl. cukier puder
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. cytryna
3 łyżka sok z cytryny
20 dag. cukier puder
20 dag. mąka pszenna tortowa lubella
Przygotowanie
Ciasto: Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem pudrem.
Dodać sok i skórkę z cytryny, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć składniki.
Na końcu dodać ubite białka, wymieszać i wylać do formy babkowej wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą.
Piec około 40 min w 160 st.
Lukier: Cukier puder wymieszać z sokiem i polać lukrem zimną babkę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
3780
kcal
Białka
51
gram
Węglowodany
447
gram
Tłuszcze
201
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.