Cukinia na grilla!

m7
Cukinia na grilla!

0

3.1 / 101

Opcja dla tych, którzy nie jedzą mięsa, ale też miła odmiana dla mięsożerców :) świetnie pasuje do wszelkich potraw z grilla (szaszłyków, kiełbasy, karkówki, kaszanki). Polecam :)

11

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. przyprawa do dań z grilla

1 szczyp. bazylia

1 szczyp. oregano

1 szczyp. majeranek

1 szczyp. tymianek

0.50 szkl. olej

0.50 szkl. oliwa z oliwek

2 szt. cukinia

1 szt. czosnek

Przygotowanie


1

Cukinie myjemy, kroimy w plastry ok. 2 cm (nie ściągamy skórki!)

2

zalewa:

3

przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy z oliwą i olejem. Dodajemy przyprawę do grilla, sól i pieprz - mieszamy.

4

każdy plaster cukinii zanurzamy w zalewie, oprószamy ziołami.

5

pieczemy na ruszcie aż cukinie zmiękną.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły