Cukinia na grilla!
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Cukinia na grilla!](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976695904.jpeg&w=3840&q=75)
Opcja dla tych, którzy nie jedzą mięsa, ale też miła odmiana dla mięsożerców :) świetnie pasuje do wszelkich potraw z grilla (szaszłyków, kiełbasy, karkówki, kaszanki). Polecam :)
0
3.1 / 101
Opcja dla tych, którzy nie jedzą mięsa, ale też miła odmiana dla mięsożerców :) świetnie pasuje do wszelkich potraw z grilla (szaszłyków, kiełbasy, karkówki, kaszanki). Polecam :)
11
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. przyprawa do dań z grilla
1 szczyp. bazylia
1 szczyp. oregano
1 szczyp. majeranek
1 szczyp. tymianek
0.50 szkl. olej
0.50 szkl. oliwa z oliwek
2 szt. cukinia
1 szt. czosnek
Przygotowanie
Cukinie myjemy, kroimy w plastry ok. 2 cm (nie ściągamy skórki!)
zalewa:
przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy z oliwą i olejem. Dodajemy przyprawę do grilla, sól i pieprz - mieszamy.
każdy plaster cukinii zanurzamy w zalewie, oprószamy ziołami.
pieczemy na ruszcie aż cukinie zmiękną.