Crumble cookies z kremem śmietankowym

Lubella

Marzysz o idealnie miękkich, kruchych i maślanych ciasteczkach, które smakują jak prosto z najlepszej cukierni? Crumbl cookies z kremem śmietankowym to absolutny hit wśród domowych wypieków, który podbił serca miłośników słodkości na całym świecie! Są duże, grube i mają perfekcyjną teksturę – lekko chrupiącą na brzegach i delikatnie ciągnącą w środku. Świetnie sprawdzą się jako poczęstunek do kawy, na prezent lub jako słodka przekąska. Życzymy smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Marzysz o idealnie miękkich, kruchych i maślanych ciasteczkach, które smakują jak prosto z najlepszej cukierni? Crumbl cookies z kremem śmietankowym to absolutny hit wśród domowych wypieków, który podbił serca miłośników słodkości na całym świecie! Są duże, grube i mają perfekcyjną teksturę – lekko chrupiącą na brzegach i delikatnie ciągnącą w środku. Świetnie sprawdzą się jako poczęstunek do kawy, na prezent lub jako słodka przekąska. Życzymy smacznego!
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
200 g mąka pszenna lubella
100 g miękkie masło
90 g cukier brązowy
45 g cukier biały
1 szt. jajko
1 łyżka ekstrakt waniliowy
1 łyżka skrobia ziemniaczana
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
0.50 łyżecz. sól
Krem śmietankowy
125 g miękkie masło
50 g cukier puder
1 łyżecz. ekstrakt waniliowy
Przygotowanie
Rozgrzej piekarnik do 180°C (góra-dół).
W wysokiej misce umieść cukier biały, brązowy oraz masło. Ubijaj mikserem przez około 2-3 minuty na puszystą masę.
Do masy dodaj jajko oraz ekstrakt waniliowy i zmiksuj.
Następnie dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz skrobię ziemniaczaną. Dokładnie zmiksuj (masa będzie gęsta).
Ciasto podziel na 6 równych części i uformuj z nich kule, a następnie je spłaszcz, formując okrąg.
Umieść ciastka na blasze wyłożonej papierem, zachowując odstępy.
Wstaw do piekarnika i piecz przez 15 minut.
W międzyczasie zmiksuj masło z serkiem śmietankowym, cukrem pudrem oraz ekstraktem waniliowym.
Przełóż krem do rękawa cukierniczego.
Upieczone ciastka wyjmij z piekarnika i odstaw na blaszce na 5 minut, następnie przełóż je na kratkę, aby wystygły.
Przed podaniem nałóż krem na każde ciastko, możesz obsypać odrobiną cynamonu.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.