Crostini z masłem chrzanowym

Krakus
Crostini z masłem chrzanowym

1

5 / 1

Crostini to włoskie kanapeczki, które w połączeniu z masłem chrzanowym, jajkiem, rzodkiewką, sałatą i koperkiem świetnie sprawdzą się na szybką przekąskę. Można je serwować na przyjęciach, imprezach, bankietach lub eleganckich uroczystościach.

7

Składniki

20 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. bagietka

2 łyżka chrzan krakus

100 g masło

4 szt. jajka całe

1 szt. sałata rzymska mini

1 pęcz. rzodkiewka

0.50 pęcz. koperek

Przygotowanie


1

Połowę masła roztopić i utrzeć dokładnie z pozostałym masłem, solą i chrzanem. Wstawić do lodówki na 15 minut.

2

Bagietkę pokroić pod skosem w małe kanapeczki. Opiec w piekarniku, tosterze lub na patelni. Jajka ugotować na twardo.

3

Opieczoną bagietkę posmarować masłem chrzanowym, położyć liść sałaty, plasterek jajka, tartą rzodkiewkę i koperek. Doprawić solą i pieprzem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły