Crostini z masłem chrzanowym
Krakus
Crostini to włoskie kanapeczki, które w połączeniu z masłem chrzanowym, jajkiem, rzodkiewką, sałatą i koperkiem świetnie sprawdzą się na szybką przekąskę. Można je serwować na przyjęciach, imprezach, bankietach lub eleganckich uroczystościach.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
5 / 1
Crostini to włoskie kanapeczki, które w połączeniu z masłem chrzanowym, jajkiem, rzodkiewką, sałatą i koperkiem świetnie sprawdzą się na szybką przekąskę. Można je serwować na przyjęciach, imprezach, bankietach lub eleganckich uroczystościach.
7
Składniki
20 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. bagietka
2 łyżka chrzan krakus
100 g masło
4 szt. jajka całe
1 szt. sałata rzymska mini
1 pęcz. rzodkiewka
0.50 pęcz. koperek
Przygotowanie
Połowę masła roztopić i utrzeć dokładnie z pozostałym masłem, solą i chrzanem. Wstawić do lodówki na 15 minut.
Bagietkę pokroić pod skosem w małe kanapeczki. Opiec w piekarniku, tosterze lub na patelni. Jajka ugotować na twardo.
Opieczoną bagietkę posmarować masłem chrzanowym, położyć liść sałaty, plasterek jajka, tartą rzodkiewkę i koperek. Doprawić solą i pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.