Crostini z masłem chrzanowym
Krakus
Crostini to włoskie kanapeczki, które w połączeniu z masłem chrzanowym, jajkiem, rzodkiewką, sałatą i koperkiem świetnie sprawdzą się na szybką przekąskę. Można je serwować na przyjęciach, imprezach, bankietach lub eleganckich uroczystościach.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
943
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
77
gram
Tłuszcze
56
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
5 / 1
Crostini to włoskie kanapeczki, które w połączeniu z masłem chrzanowym, jajkiem, rzodkiewką, sałatą i koperkiem świetnie sprawdzą się na szybką przekąskę. Można je serwować na przyjęciach, imprezach, bankietach lub eleganckich uroczystościach.
7
Składniki
20 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. bagietka
2 łyżka chrzan krakus
100 g masło
4 szt. jajka całe
1 szt. sałata rzymska mini
1 pęcz. rzodkiewka
0.50 pęcz. koperek
Przygotowanie
Połowę masła roztopić i utrzeć dokładnie z pozostałym masłem, solą i chrzanem. Wstawić do lodówki na 15 minut.
Bagietkę pokroić pod skosem w małe kanapeczki. Opiec w piekarniku, tosterze lub na patelni. Jajka ugotować na twardo.
Opieczoną bagietkę posmarować masłem chrzanowym, położyć liść sałaty, plasterek jajka, tartą rzodkiewkę i koperek. Doprawić solą i pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
943
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
77
gram
Tłuszcze
56
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.