Crostini z masłem chrzanowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1708614483528.png&w=3840&q=75)
Krakus
![Crostini z masłem chrzanowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1709305242737.jpg&w=3840&q=75)
Crostini to włoskie kanapeczki, które w połączeniu z masłem chrzanowym, jajkiem, rzodkiewką, sałatą i koperkiem świetnie sprawdzą się na szybką przekąskę. Można je serwować na przyjęciach, imprezach, bankietach lub eleganckich uroczystościach.
1
5 / 1
Crostini to włoskie kanapeczki, które w połączeniu z masłem chrzanowym, jajkiem, rzodkiewką, sałatą i koperkiem świetnie sprawdzą się na szybką przekąskę. Można je serwować na przyjęciach, imprezach, bankietach lub eleganckich uroczystościach.
7
Składniki
20 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. bagietka
2 łyżka chrzan krakus
100 g masło
4 szt. jajka całe
1 szt. sałata rzymska mini
1 pęcz. rzodkiewka
0.50 pęcz. koperek
Przygotowanie
Połowę masła roztopić i utrzeć dokładnie z pozostałym masłem, solą i chrzanem. Wstawić do lodówki na 15 minut.
Bagietkę pokroić pod skosem w małe kanapeczki. Opiec w piekarniku, tosterze lub na patelni. Jajka ugotować na twardo.
Opieczoną bagietkę posmarować masłem chrzanowym, położyć liść sałaty, plasterek jajka, tartą rzodkiewkę i koperek. Doprawić solą i pieprzem.