Ciasto z rabarbarem i truskawkami
m7
Szybkie w wykonaniu, zawsze się udaje i smakuje wyśmienicie. Ciasto z letnimi owocami - truskawkami i rabarbarem jest smaczne i idealne do kawy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
165
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybkie w wykonaniu, zawsze się udaje i smakuje wyśmienicie. Ciasto z letnimi owocami - truskawkami i rabarbarem jest smaczne i idealne do kawy.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
30 porcji
Składniki
2 szkl. mąka pszenna tortowa
1.50 szkl. cukier
0.75 szkl. olej roślinny
7 szt. jaja kurze całe
3 szt. rabarbar
1 szt. kisiel truskawkowy
10 szt. truskawki
1 łyżka proszek do pieczenia
3 łyżka cukier puder
Przygotowanie
Jajka z cukrem miksować do białości.
Dodać mąkę, olej, proszek do pieczenia i miksować aż do momentu pojawienia się pęcherzy powietrza.
Na wysmarowaną i posypaną mąką blaszkę wylać połowę ciasta.
Do drugiej części wsypać kisiel i wymieszać mikserem.
Wylać na białą część ciasta.
Rabarbar umyć, obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki.
Truskawki umyć i pokroić w ćwiartki.
Owoce wyłożyć na ciasto.
Ciasto piec w nagrzanym wcześniej piekarniku do 175 stopni C przez 45 minut.
Posypać cukrem pudrem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
165
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.