Ciasto z rabarbarem

m7
Ciasto z rabarbarem

0

5 / 1

Ciasto z rabarbarem, które jest niebiańsko dobre. Nie można poprzestać jeść na jednym kawałku.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1.50 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szkl. cukier

2 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. rabarbar

2 szt. jaja kurze całe

3 łyżka woda

25 dag. margaryna

Przygotowanie


1

Margarynę z cukrem i wodą rozpuścić w rondelku (nie gotować). Po przestudzeniu dodać jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie zmiksować. Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą lub mąką średniej wielkości prostokątną blachę.

2

Na wierzchu delikatnie poukładać obrane i pokrojone w cząstki owoce. Układamy je w niewielkich odstępach od siebie, tak aby ciasto miało szansę wyrosnąć.

3

Pieczemy je na złoty kolor ok. 50 min. w temperaturze ok. 180-200 stopni.

4

Gotowe można posypać cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

332

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

38

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły