Ciasto z rabarbarem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciasto z rabarbarem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986760553.jpeg&w=3840&q=75)
Ciasto z rabarbarem, które jest niebiańsko dobre. Nie można poprzestać jeść na jednym kawałku.
0
5 / 1
Ciasto z rabarbarem, które jest niebiańsko dobre. Nie można poprzestać jeść na jednym kawałku.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
1.50 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. cukier
2 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. rabarbar
2 szt. jaja kurze całe
3 łyżka woda
25 dag. margaryna
Przygotowanie
Margarynę z cukrem i wodą rozpuścić w rondelku (nie gotować). Po przestudzeniu dodać jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie zmiksować. Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą lub mąką średniej wielkości prostokątną blachę.
Na wierzchu delikatnie poukładać obrane i pokrojone w cząstki owoce. Układamy je w niewielkich odstępach od siebie, tak aby ciasto miało szansę wyrosnąć.
Pieczemy je na złoty kolor ok. 50 min. w temperaturze ok. 180-200 stopni.
Gotowe można posypać cukrem pudrem.