Ciasto Pychotka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ciasto Pychotka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973217010.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne ciasto z krakersami, masą karpatkową, masą krówkową i bitą śmietaną po prostu rozpływa się w ustach. Znakomite ciasto bez pieczenia idealnie sprawdzi się na spotkanie z rodziną lub znajomymi.
1
0 / 0
Pyszne ciasto z krakersami, masą karpatkową, masą krówkową i bitą śmietaną po prostu rozpływa się w ustach. Znakomite ciasto bez pieczenia idealnie sprawdzi się na spotkanie z rodziną lub znajomymi.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
400 śmietanka kremowa 30%
0.50 l mleko
300 g krówka
2 szt. duże opakowanie krakersów (solone) po 180g
1 szt. masa karpatkowa
2 szt. fix do śmietany
4 łyżka mleko
4 łyżka cukier puder
1 łyżka cukier wanilinowy
Przygotowanie
Masa karpatkowa: przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, mleko mixujemy z proszkiem do zgęstnienia masy.
Masa krówkowa: krówki rozpuszczamy na patelni z 4 łyżkami mleka.
Bita śmietana: Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru, śmietan fixu i cukru waniliowego.
Na blachę układamy warstwę krakersów, przykrywamy masą karpatkową, następnie układamy drugą warstwę krakersów, polewamy masą krówkową, ponownie przykrywamy krakersami, a na samą górę dajemy bitą śmietanę. Wkładamy do lodówki na ok. pół dnia aby krakersy zmiękły.