Ciasto Pychotka

m7
Ciasto Pychotka

1

0 / 0

Pyszne ciasto z krakersami, masą karpatkową, masą krówkową i bitą śmietaną po prostu rozpływa się w ustach. Znakomite ciasto bez pieczenia idealnie sprawdzi się na spotkanie z rodziną lub znajomymi.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

400 śmietanka kremowa 30%

0.50 l mleko

300 g krówka

2 szt. duże opakowanie krakersów (solone) po 180g

1 szt. masa karpatkowa

2 szt. fix do śmietany

4 łyżka mleko

4 łyżka cukier puder

1 łyżka cukier wanilinowy

Przygotowanie


1

Masa karpatkowa: przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, mleko mixujemy z proszkiem do zgęstnienia masy.

2

Masa krówkowa: krówki rozpuszczamy na patelni z 4 łyżkami mleka.

3

Bita śmietana: Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru, śmietan fixu i cukru waniliowego.

4

Na blachę układamy warstwę krakersów, przykrywamy masą karpatkową, następnie układamy drugą warstwę krakersów, polewamy masą krówkową, ponownie przykrywamy krakersami, a na samą górę dajemy bitą śmietanę. Wkładamy do lodówki na ok. pół dnia aby krakersy zmiękły.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły