Example thumb
1

Składniki

400 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
0.5 Litra
mleko
300 Gramów
Krówka
2 Sztuki
Duże paczki krakersów (solone) po 180g
1 Sztuka
Masa karpatkowa
2 Sztuki
Fix do śmietany
4 Łyżki
mleko
4 Łyżki
cukier puder
1 Łyżka
Cukier wanilinowy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Masa karpatkowa : przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, mleko mixujemy z proszkiem do zgęstnienia masy.
  2. Masa krówkowa: krówki rozpuszczamy na patelni z 4 łyzkami mleka.
  3. Bita śmietana: Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru, śmietan fixu i cukru waniliowego.
  4. Na blachę układamy warstwę krakersów, przykrywamy masą karpatkową, następnie układamy drugą warstwę krakersów, polewamy masą krówkową, ponownie przykrywamy krakersami, a na samą górę dajemy bitą śmietanę. Wkładamy do lodówki na ok pół dnia aby krakersy zmiękły i można zajadać .... pychotka! polecam ! :)

Opis

Pyszne ciasto z krakersami, masą karpatkową, masą krówkową i ..... bitą śmietaną..... po prostu rozpływa sie w ustach :)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!