Inspiracja Adobe Stock
1

Składniki

400 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
0.5 Litra
mleko
300 Gramów
Krówka
2 Sztuki
duże opakowanie krakersów (solone) po 180g
1 Sztuka
Masa karpatkowa
2 Sztuki
Fix do śmietany
4 Łyżki
mleko
4 Łyżki
cukier puder
1 Łyżka
Cukier wanilinowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masa karpatkowa : przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, mleko mixujemy z proszkiem do zgęstnienia masy.
  2. Masa krówkowa: krówki rozpuszczamy na patelni z 4 łyzkami mleka.
  3. Bita śmietana: Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru, śmietan fixu i cukru waniliowego.
  4. Na blachę układamy warstwę krakersów, przykrywamy masą karpatkową, następnie układamy drugą warstwę krakersów, polewamy masą krówkową, ponownie przykrywamy krakersami, a na samą górę dajemy bitą śmietanę. Wkładamy do lodówki na ok pół dnia aby krakersy zmiękły i można zajadać .... pychotka! polecam ! :)

Opis

Pyszne ciasto z krakersami, masą karpatkową, masą krówkową i ..... bitą śmietaną..... po prostu rozpływa sie w ustach :)

Podobne przepisy

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonymi migdałami

Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Drożdżowe chrusty

Przepis
Średni Do 40 min
Drożdżowe chrusty

Keks drożdżowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Keks drożdżowy

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Paczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Paczki

Pączki domowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki domowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!