Ciasto Pychotka
m7
Pyszne ciasto z krakersami, masą karpatkową, masą krówkową i bitą śmietaną po prostu rozpływa się w ustach. Znakomite ciasto bez pieczenia idealnie sprawdzi się na spotkanie z rodziną lub znajomymi.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
498
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pyszne ciasto z krakersami, masą karpatkową, masą krówkową i bitą śmietaną po prostu rozpływa się w ustach. Znakomite ciasto bez pieczenia idealnie sprawdzi się na spotkanie z rodziną lub znajomymi.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
400 śmietanka kremowa 30%
0.50 l mleko
300 g krówka
2 szt. duże opakowanie krakersów (solone) po 180g
1 szt. masa karpatkowa
2 szt. fix do śmietany
4 łyżka mleko
4 łyżka cukier puder
1 łyżka cukier wanilinowy
Przygotowanie
Masa karpatkowa: przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, mleko mixujemy z proszkiem do zgęstnienia masy.
Masa krówkowa: krówki rozpuszczamy na patelni z 4 łyżkami mleka.
Bita śmietana: Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru, śmietan fixu i cukru waniliowego.
Na blachę układamy warstwę krakersów, przykrywamy masą karpatkową, następnie układamy drugą warstwę krakersów, polewamy masą krówkową, ponownie przykrywamy krakersami, a na samą górę dajemy bitą śmietanę. Wkładamy do lodówki na ok. pół dnia aby krakersy zmiękły.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
498
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.