CIASTO MARCHEWKOWE PRZEKŁADANE DŻEMEM MALINOWYM
maspexdigital
0
0 / 0
Bardzo puszyste i bardzo proste ciasto marchewkowe przełożone dżemem malinowym. Aby je zrobić wystarczy zetrzeć marchewkę i wymieszać wszystkie składniki, a następnie całość upiec. Wyjdzie każdemu!
10
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
3 łyżka dżem malinowy niskosłodzony łowicz
200 g mąka pszenna tortowa lubella
350 g marchew
100 olej rzepakowy uniwersalny
0.75 szkl. cukier
1.50 łyżeczka proszek do pieczenia
1 łyżeczka soda oczyszczona
1 łyżeczka cynamon
10 g masło
1 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
Marchewkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach.
Olej miksujemy z cukrem i jajkami. Dodajemy startą marchewkę, mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i przyprawę do piernika. Miksujemy.
Keksówkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Przekładamy masę.
Pieczemy w 170 stopniach przez ok. 1 godzinę 20 minut. Studzimy.
Ciasto kroimy na pół i przekładamy dżemem malinowym.