CIASTO MARCHEWKOWE PRZEKŁADANE DŻEMEM MALINOWYM
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![CIASTO MARCHEWKOWE PRZEKŁADANE DŻEMEM MALINOWYM](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976247455.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo puszyste i bardzo proste ciasto marchewkowe przełożone dżemem malinowym. Aby je zrobić wystarczy zetrzeć marchewkę i wymieszać wszystkie składniki, a następnie całość upiec. Wyjdzie każdemu!
0
0 / 0
Bardzo puszyste i bardzo proste ciasto marchewkowe przełożone dżemem malinowym. Aby je zrobić wystarczy zetrzeć marchewkę i wymieszać wszystkie składniki, a następnie całość upiec. Wyjdzie każdemu!
10
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
3 łyżka dżem malinowy niskosłodzony łowicz
200 g mąka pszenna tortowa lubella
350 g marchew
100 olej rzepakowy uniwersalny
0.75 szkl. cukier
1.50 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. soda oczyszczona
1 łyżecz. cynamon
10 g masło
1 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
Marchewkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach.
Olej miksujemy z cukrem i jajkami. Dodajemy startą marchewkę, mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i przyprawę do piernika. Miksujemy.
Keksówkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Przekładamy masę.
Pieczemy w 170 stopniach przez ok. 1 godzinę 20 minut. Studzimy.
Ciasto kroimy na pół i przekładamy dżemem malinowym.