CIASTO MARCHEWKOWE PRZEKŁADANE DŻEMEM MALINOWYM

maspexdigital
CIASTO MARCHEWKOWE PRZEKŁADANE DŻEMEM MALINOWYM

0

0 / 0

Bardzo puszyste i bardzo proste ciasto marchewkowe przełożone dżemem malinowym. Aby je zrobić wystarczy zetrzeć marchewkę i wymieszać wszystkie składniki, a następnie całość upiec. Wyjdzie każdemu! 

10

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

3 łyżka dżem malinowy niskosłodzony łowicz

200 g mąka pszenna tortowa lubella

350 g marchew

100 olej rzepakowy uniwersalny

0.75 szkl. cukier

1.50 łyżecz. proszek do pieczenia

1 łyżecz. soda oczyszczona

1 łyżecz. cynamon

10 g masło

1 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

Marchewkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach.

2

Olej miksujemy z cukrem i jajkami. Dodajemy startą marchewkę, mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i przyprawę do piernika. Miksujemy.

3

Keksówkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Przekładamy masę.

4

Pieczemy w 170 stopniach przez ok. 1 godzinę 20 minut. Studzimy.

5

Ciasto kroimy na pół i przekładamy dżemem malinowym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

434

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

63

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły