CIASTO MARCHEWKOWE PRZEKŁADANE DŻEMEM MALINOWYM
maspexdigital
Bardzo puszyste i bardzo proste ciasto marchewkowe przełożone dżemem malinowym. Aby je zrobić wystarczy zetrzeć marchewkę i wymieszać wszystkie składniki, a następnie całość upiec. Wyjdzie każdemu!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
434
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
63
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Bardzo puszyste i bardzo proste ciasto marchewkowe przełożone dżemem malinowym. Aby je zrobić wystarczy zetrzeć marchewkę i wymieszać wszystkie składniki, a następnie całość upiec. Wyjdzie każdemu!
10
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
3 łyżka dżem malinowy niskosłodzony łowicz
200 g mąka pszenna tortowa lubella
350 g marchew
100 olej rzepakowy uniwersalny
0.75 szkl. cukier
1.50 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. soda oczyszczona
1 łyżecz. cynamon
10 g masło
1 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
Marchewkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach.
Olej miksujemy z cukrem i jajkami. Dodajemy startą marchewkę, mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i przyprawę do piernika. Miksujemy.
Keksówkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Przekładamy masę.
Pieczemy w 170 stopniach przez ok. 1 godzinę 20 minut. Studzimy.
Ciasto kroimy na pół i przekładamy dżemem malinowym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
434
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
63
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.